Het was een grote luxe: binnen 20 minuten in de 1e helft stond ZCFC met 2-0 voor en het was dik verdiend. Vanaf het begin stond er een fel strijdend ZCFC in het veld dat de eerste winst tegen DZS wilde voortzetten.  Bruce was de maker van het eerste doelpunt, resultaat van grote druk die ZCFC op de verdediging van Reiger Boys uitoefende.  De 2-0 was een onhoudbaar genomen penalty van aanvoerder Björn. Toen werd Reiger Boys wakker. Weliswaar staat ZCFC tweede van onderen, maar het is bezig met een revival en wil laten zien niet onderin thuis te horen. ZCFC liet zich echter te veel terugvallen, Reiger Boys kreeg kansen, verzilverde die niet, mee dankzij onze keeper en het bleef met rust 2-0. Na de rust bleef Reiger Boys strijden voor een beter resultaat en binnen een kwartier werd het 2-1. HELP, dachten trouwe supporters, want al eerder in de competitie kwam Reiger Boys van een achterstand terug, maar counterend bleef ZCFC gevaarlijk en één zo één van die counters kwam door een snelle doorbraak van Bruce bij Robbie de Jonge terecht en dan is het natuurlijk raak: 3-1. Dat was de omslag in de wedstrijd. Reiger Boys probeerde het nog wel maar ZCFC bleef met snelle aanvallen de meeste kansen scheppen en één van die kansen was een duplicaat van het vorige doelpunt: 4-1. De euforie sloeg toe toen Jens uit al weer een snelle tegenaanval 5-1 maakte. Toen was de aanhang van Reiger Boys al vertrokken. Het had ZCFC onderschat. 

ZCFC speelde met Remco van Dijk op het doel, achter Brian van Luijken, Chris Visser, Maurits Groenhof, en Jasper Breedijk, midden Tom de Vos, Hein Koster, en Björn Keetbaas, en voor Jens Winkel, Robbie de Jonge, en Bruce Harrems. Aan het einde van de wedstrijd viel Ruben Wooldrik, en Felix Scheeper nog in.  

Voor de wedstrijd werd Marijn Esman gehuldigd vanwege 250 wedstrijden voor ZCFC, maar hij zat op de bank en viel niet in, ondanks de 5-1. Dus de 250ste wedstrijd moet nog volgen! Maar de bloemen die hij van het bestuur kreeg zijn wel verdiend!