Het is al enige tijd een feit (per 1 juli): 15 cent statiegeld op plastic flesjes. Doel is uiteraard om zoveel als mogelijk plastic te recyclen. Jaarlijks worden er maar liefst zo’n 900 miljoen plastic flesjes van minder dan een liter verkocht. Dat zijn er meer dan de flessen van een liter of groter; daarvan komen er jaarlijks zo’n 600 miljoen in omloop. Het statiegeld moet ertoe leiden dat er minder flesjes op straat of in het milieu terechtkomen. Na inzameling worden de flessen op kleur gesorteerd, in balen geperst en gebruikt als grondstof voor nieuwe flesjes. Nu het seizoen is gestart staan ook bij ZCFC de recycle-containers klaar:

  • De prijzen voor de plastic flesjes zijn (AA, water) -vanuit de nieuwe regelgeving- met 15 cent verhoogd.
  • Het retourneren van de plastic flesjes bij ZCFC (en het statiegeld terug geven) is  een logistiek onmogelijke opgave voor de club.
  • Statiegeld innen kan dus op andere punten zoals bijvoorbeeld de supermarkt of het benzinestation
  • Je kunt de bij ZCFC gekochte flesjes dus meenemen naar huis, of….
  • Je kunt ze deponeren in een van de recyle-containers in de kantine van ZCFC, hiermee sparen we voor een nieuw scorebord bij de club!
  • HEEL BELANGRIJK: Alle plastic flesjes kunnen in de bak. Patatbakjes, afgekloven appels dus niet. Als er ander afval in de recycle-containers  terecht komt, krijgt de club geen geld. Let hier dus op!

 Deponeer je plastic flesjes de recycle-container, help het milieu en spaar mee voor een nieuw scorebord voor ZCFC!