Waren er internationale scouts aanwezig toen Ate Atsma zijn rib brak?
Fotografie: Kamiel van Ginniken

Dat één zwaluw nog geen zomer maakt werd afgelopen zaterdag duidelijk toen de veteranen voor een schieronmogelijke opdracht kwamen te staan. Een zespuntenwedstrijd spelen met een selectie, waarvan de lijst afwezigen groter is dan de harde kern, die in het veld stond. Maar met de rug tegen de muur zijn de veteranen op zijn best, dat blijkt maar weer.


Nu al valt de techniek van onze nieuwe spelers op

Trainingsmaat Harold had nog nooit een wedstrijd gespeeld, maar werd gescout op de trainingen. Derdespeler Alain werd overtuigd dat het echt niet realistisch is om te denken dat je net zo snel bent als een neo-veteraan van 18 en good-old clubman Ruurd is al lang veteraan, maar dat moest alleen tegen hem gezegd worden. Voor je ’t weet heb je een nieuw team. Nieuwe wijn in het team van oude zakken.


Richard P. Het duizenddingendoekje van de veteranen functioneert uitstekend in de spits

Vrijwilligers zijn het cement van een voetbalclub. Dat blijkt elke week als Jan Dorjee pogingen doet om voor alle wedstrijden een arbiter te scoren, maar ook als er op zaterdag gepoogd wordt om de bar draaiende te houden. Je doet het als club goed als de vrijwilligers op een rij staan om alsjeblieft een wedstrijd te mogen fluiten of tapervaring op te doen. Daar moeten we aan werken.


Gelukkig waren er genoeg veteranen voor een muurtje

Het voordeel van een goed functionerend veteranenteam is, dat er ook af en toe eentje over de rand valt door langdurige blessures. Dry en Ger Konijn maken op zaterdag van de nood een deugd. Ron Waij koos dit weekend de omgekeerde route. De Heintje Davids van de veteranen is al 12 keer gestopt met voetballen, maar zaterdag haalde hij zijn Adidasjes weer uit het vet. Volgende week gaat ie weer klussen op de club. Intussen mikt Ron “Ed Bever” Waij op het record van Dick Advocaat.


Geen internationale scouts langs veld 8, maar wel een bank vol ouderdomskwalen. Rechts naast Ger: Ron Waij

De Oranjeveteranen trapten af op veld 8 en binnen no-time werd duidelijk wat de ambities waren voor deze zespuntenwedstrijd. Zonder de geblesseerde Glenn en Ed, aanvoerder Maij op de bank en met een compleet nieuwe voorhoede gingen de veteranen op zoek naar doelpunten. Met succes: Richard P., de positionele slet van de veteranen, stond voor de verandering voorin: 1-0. Ahmed had zijn Iftar net achter de kiezen en stoof het veld op. 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. De 1-2 was onnodig, de 2-2 vlak voor rust een psychologische tik.

Uniek beeld uit de catacomben van de veteranen

Terwijl de veteranen op veld 8 de longen uit hun topzware lijf rennen, gebeurt er op veld 1 en 2 wekelijks iets bijzonders. Bij onze buren van AZ. De jeugd heeft zich als eerste Nederlandse club geplaatst voor de Youth League. Dat het de Champions League van de jeugd is, wordt duidelijk aan het rijtje dat de talenten heeft verslagen: FC Barcelona met 3-0, Real Madrid met 4-0 en Eintracht Frankfurt met 5-0. We hebben het over de absolute wereldtop van de jeugd en een deel van die wedstrijden was dus gewoon in De Kalverhoek. Uitzonderlijk goed.

De voortreffelijk fluitende Ger Konijn zag deze faire, maar spijkerharde actie van Harold niet door de vingers.

Het is een kleine stap naar Ger Konijn. Althans, fysiek dan. Hij floot een dijk van een eerste helft, waarin Harold uitblonk met zijn Jaap Stam-achtige acties. Dat het in de tweede helft zou gaan stormen op veld 8, dat was duidelijk. Intussen maakten wisselspelers Herman en Marcel zich op voor een invalbeurt in de tweede helft.

In de regen is het onderscheid tussen een scout, een voorzitter en een keeper moeilijk te maken

Veteranen let op: binnenkort zijn er nog meer scouts op onze velden. Dat kan niet anders. Maandag 24 april om 18.00 uur weten we of de cup met de grote oren naar Wijdewormer gaat. En het kan gevolgd worden door de wat bescheidenere Conference League, waar het eerste van AZ de halve finale van speelt. AZ speelt zichzelf in de internationale belangstelling en daar waar het regent bij AZ, druppelt het bij de veteranen van ZCFC. Ik sta zelf open voor een transfer naar de veteranen van een Spaanse of Italiaanse club.

Sluitpost betrapt in zware onderhandeling

De tweede helft bleek dat het seizoen van de veteranen een afvalrace is. Ate “Aadje” Atsma kwam hard in botsing met een Zwaluw en kwam ongelukkig terecht. Van een Schwalbe bleek geen sprake, zag de bezorgde arbiter Konijn. Een gebroken rib zal hem tot einde seizoen aan de lijn houden, net als toeschouwers Martijn, Ibi, Besim, Ben en Lexie.

Gebroken rib: Je mag Ate de komende weken niet aan t lachen maken

De verdediging, geleid door Jan J en Roland hield lang stand. Sluitpost Patrick hield met miraculeuze reddingen de Oranjeleeuwen op de been. Hij dacht dat de scouts al langs het veld stonden opgesteld. Toen hij hoorde dat het toch gewoon toeschouwers waren, maakte hij een mispeer. De 2-3 was niet onverdiend, maar wel onfortuinlijk.

De excellerende Patrick was niet te passeren. 

De veteranen moeten in conclaaf, zoveel is duidelijk. Het scoutingapparaat heeft al goed gewerkt, maar zal nog een tandje bij moeten zetten. Misschien is het aankomende bacchanaal bij de Chinees een mooi moment om het over volgend seizoen te hebben.  Zeker nu de internationale scouts zijn neergedaald op de Kalverhoek. De concurrentie is moordend. Voor volgend jaar moeten we als Oranjehemden voor de titel gaan. De bekers kunnen niet alleen op veld 1 en 2 verdiend worden. We zijn het aan onze stand verplicht.

El Custodio

Glenn zag dat hij node gemist werd. Top dat ie er was

Sluitpost Patrick hield lang stand

Ook Richard V hield lang stand

 

Is deze Jan Westrik Lookalike  de internationale scout?