Deze keer Miel Honig en Jöel Silooy.

Miel Honig

De naam Honig is bij ZCFC niet onbekend. Vader Lesley Honig heeft de selectie van Z vier jaar onder zijn hoede gehad en wordt de laatste tijd regelmatig op het sportpark Kalverhoek gesignaleerd. Na een snuffelperiode heeft Miel zich dusdanig geëtaleerd, dat trainer Mark Vis nauwelijks meer om hem heen kan.
Miel werkt op dit moment bij een uitzendbureau, maar is van plan zijn studie HBO weer op te pakken.

Van de mini’s tot zijn overstap naar Z heeft Miel bij KFC gespeeld. Het mooiste moment in zijn voetballoopbaan: zijn drie vrije trappen, die hij bij de B1 van KFC, in een wedstrijd  binnen schoot.

Het liefst speelt hij centraal op het middenveld. Waarom hij voor Z is gaan spelen: heeft met zijn voorkeur voor de zaterdag en de mogelijkheid om zich vast plek te veroveren in de basis. Zijn eerste indruk van ZCFC is: de gezelligheid en dat je, je er snel thuis voelt. Miel hoopt bij Z zijn spelvreugde te hervinden, mooie wedstrijden te spelen, met als doel, een goede plaats op de ranglijst.

De vierde speler die wij aan u voorstellen: is Jöel Silooy.

Jöel heeft negen jaar gelden, een half jaar gespeeld bij Z met zijn maat Jeroen Hendriks, tijdens het eerste jaar van bovengenoemde trainer Lesley Honig. In het dagelijks leven houdt hij zich bezig met interieurbouw, in de meubelbranche voor de goede orde.

Jöel is zijn voetbal carrière  gestart bij de mini’s van Hellas Sport, om vervolgens te verhuizen naar Steinhage in Duitsland. Na zijn terugkeer in Nederland , heeft hij achtereenvolgens gespeeld bij, Jung Boys, DCG, in Amerika, een half jaar Z, zes jaar Ajax amateurs, Amstelveen , voordat hij terugkeerde naar Z.

De mooiste momenten uit zijn voetballoopbaan: het spelen van de finale met Ajax zaterdag 2 om het algemeen kampioenschap van Nederland tegen de Koninklijke HFC, die helaas werd verloren en een wedstrijd met wederom Ajax zaterdag 2, tegen het toen bijna onverslaanbare Chabab. Deze partij werd door Jöel en zijn mannen glansrijk afgesloten.

Zijn favoriete plek is centraal achterin.

Jöel is teruggekeerd naar ZCFC: vanwege de goede herinneringen aan zijn eerdere periode Bij Z, het familiegevoel en vanwege zijn drukke werkzaamheden wilde hij het liefst in de Zaanstreek spelen.

Hij verwacht vanwege het feit dat hij deel uitmaakt van een prima selectie, een periode, of stiekem nog meer te pakken.

En als laatste: hoe ervaar je het om de zoon van een bekende Nederlander te zijn? Je bent extra in beeld en de mensen hebben  hoge verwachtingen van je. In het begin heeft hij het daar wel moeilijk mee heeft gehad. Bij het ouder worden heeft hij zich daar aan ontworsteld  en vond hij zijn eigen identiteit.