DEZE KEER : Jeffery Ridder en Marouane el Ibrahaimi

Jeffery kwam zo uit het niets op een dinsdagavond bij ZCFC aanwaaien, met de vraag; “Kan ik lid worden”.

Jeffery is doctorandus in de biologie en werkt op de internationale school in Almere.

Hij is gaan voetballen bij Sporting-Noord tot de C en heeft daarna de overstap gemaakt naar TOB. Bij genoemde vereniging speelde hij tot zijn transfer naar ZCFC.

Het mooiste moment uit zijn voetballoopbaan was: toen Jeffry en zijn tweelingbroer meespeelden tijdens het straatvoetbal talenten toernooi op het Purmerplein in Amsterdam-Noord, waar ze respectievelijk, eerst en vijfde werden, met als hoogtepunt, het spelen van het we are het champions.

Jeffry speelt het liefst centraal achterin, of verdedigend op het middenveld.

Zijn keuze om voor ZCFC te gaan voetballen is: dat hij toewas aan een nieuwe uitdaging en gezien zijn leeftijd en ervaring, rijp zou zijn om  nog eens op een hoger niveau te spelen.

Jeffery”s in druk van ZCFC is: dat hij deel uitmaakt van een gemotiveerde spelersgroep, de trainingsopkomst en de huiselijke sfeer.

Jeffry verwacht dit jaar: een prominente plaats in te nemen in de selectie en stiekem toch spelminuten te krijgen in ZCFC 1.

Marouane is de nieuwe Ajoub van ZCFC, die als een wervelwind over het veld scheert.

Hij is 20 jaar oud, woont in Zaandam en werkt bij Vallet parking op Schiphol. Vallet parking draagt zorg, voor het transport van de auto van reizigers, van en naar de parkeerplaatsen op Schiphol.

Marouane is gaan voetballen bij Zaanlandia , verkaste naar Hellas-sport, waar hij in de C1 speelde. Vervolgens stapte hij over naar KFC, waar hij in de A terecht kwam. Daarna speelde hij wisselend in het tweede en eerste van KFC , onder trainer Carl Ern.

De hoogtepunten uit zijn nog prille voetballoopbaan zijn: een bekerwedstrijd met de C1 van Hellas-sport in het stadion van Volendam, welke met 4-2 werd gewonnen en daarna het kampioenschap met de eerder genoemde C1.

Zijn favoriete plek in het elftal: de nummer 10 positie, of een plek aan de zijkant.

Zijn overstap naar Z had te maken met het feit: dat Marouane toe was aan een nieuwe uitdaging en die informatie kwam Harry Koster ter ore en toen was de deal snel gemaakt.

Marouane is door de Z familie goed opgevangen en hij heeft het uitstekend naar zijn zin.

Hij verwacht:  zowel voor het eerste als het tweede een kampioenschap. Dat zijn nog eens rake uitspraken Marouane, daar houden we je aan.