Op de vroege zondagmorgen samen met Michael van der Meer (BMX Zaanstad) op pad naar Taets: de plek waar in Zaanstad de Oekraïense oorlogsvluchtelingen worden opgevangen.  Eerder een verzoek om hulp en dat is gelukt! In de ZCFC-bus een lading ballen, 2 sporttassen, 10 grote rubber matten (voor de yoga-lessen) en een fiets. Vanuit BMX-Zaanstad nog 2 fietsen voor volwassenen en een paar kinderfietsen. Klasse Michael! Met name de fietsen zijn zeer gewild. De enige fiets beschikbaar bij Taets had het inmiddels begeven en de mensen daar willen graag even er tussenuit. Vanuit de club dank voor de aangeboden fiets (Simeon) en voor de 3 fietsen die nog onderweg zijn (Ron). Geweldig heren!

En nogmaals de oproep: heb je nog een overbodige, maar be-fietsbare tweewieler in de schuur staan, Breng hem alsjeblieft naar ZCFC. De huidige groep vluchtelingen bij Taets en bij de boten in de Achtersluispolder zijn je zeer erkentelijk.

Vorige week hebben we met de voorzitters van de Zaanse voetbalclubs bij elkaar gezeten. Hierin is afgesproken dat wij samen met Anja Gerashchenko gaan kijken of wij zustervoetbalclubs in de Oekraïne kunnen gaan ondersteunen.

 

Namens het bestuur

 

Roland & Martijn