Velen van jullie zijn of gaan binnenkort op vakantie (geniet vooral!), de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn echter al in volle gang. Er is veel te melden, dus daar gaan we!

In de maanden mei en juni hebben we een speciale ZCFC-campagne via de social media kanalen laten ‘draaien’, met daarin drone-beelden van ons mooie complex (met dank aan Mike Bloemberg!!). Het filmpje is inmiddels ruim 15.000 keer bekeken (https://www.youtube.com/watch?v=nJwRUZRBitY&t=3s). Erg leuk om te zien!

Groei in leden/elftallen
De transferperiode in juni is voor ZCFC goed geweest:

  1. Zo mogen wij met trots aankondigen dat er weer een Dames 1 bij Zet in het nieuwe seizoen te bewonderen zal zijn, welkom!!!
  2. Verwelkomen we diverse nieuwe ZCFC-leden, zowel in de jeugd als bij de senioren
  3. Is er een compleet team naar ons overgekomen (het nieuwe ZCFC 4), welkom heren!

Al met al een mooie, solide en gezonde groei voor de club, iets wat zeker in deze tijden van krimp (qua aantal voetballende leden in de Zaanstreek) te koesteren is. En als de geruchten kloppen, dan is ZCFC niet alleen de grootste zaterdagvereniging in de Zaanstreek, maar herbergen wij ook de meeste seniorenteams in het Zaanse. Gepaste trots…

Trainingstijden
Nieuwe elftallen/leden vraagt weer om de nodige aanpassingen en verschuivingen qua trainingstijden. Blijft bijzonder mooi om te zien hoeveel teams (jeugd en senioren!) er door de week op de velden staan, echt uniek, gevolg is wel dat het af en toe begint te piepen en kraken qua bezetting. Toch is het weer gelukt, de nieuwe indeling is hier te vinden: https://zcfc.nl/voetbalvereniging-zcfc-zaandam-2-2-2/trainingsschema/

ZCFC TV en de website
Nee, ZCFC is geen samenwerking met Talpa of Veronica Inside aangegaan, geen zorgen! Wel is er in het nieuwe seizoen meer informatie te vinden op de tv-schermen in de kantine. Kleedkamerindelingen, het wedstrijdprogramma, actuele competitiestanden, trainingsschema, straks livestanden van andere wedstrijden en nog veel meer, zal op de schermen af te lezen zijn. Een en ander is een gevolg van een intensiever gebruik van Sportlink, de database van de KNVB. De website heeft ook weer de nodige verbeteringen gekregen. Beter leesbaar op mobiel, extra informatie, kortom weer veel werk geweest voor Michel… Veel dank!!

De Voetbal.nl App
Een ander gevolg van het intensiever gebruiken van Sportlink, is dat de voetbal.nl app meer informatie over ZCFC zal bevatten. Ook hier de kleedkamerindelingen, oefenwedstrijden, clubinformatie, trainingstijden, etc. Het is ook de bedoeling dat bar- en kantinediensten ook (naast email) via deze app gecommuniceerd gaan worden. Voor diegene die de app nog niet geïnstalleerd hebben: vooral doen. Alle voor jullie relevante informatie zal hierop te vinden zijn (ja, ook de feesten en partijen in de toekomst…)

AZ-seizoenkaarten
Ook dit jaar zijn er voor onze leden seizoenkaarten voor de wedstrijden van AZ en Jong AZ beschikbaar. In totaal 10 kaarten Jong-AZ (vrijdagavond op de Kalverhoek), 5 kaarten G-tribune en 2x Victorietribune voor de wedstrijden van AZ in Alkmaar. De kaarten zijn te reserveren via het ticketingsysteem op onze website: https://zcfc.nl/az-voetbal-tickets/

Nieuwe Sponsoren
De komende weken zullen wij een aantal nieuwe diverse shirt-, bord- of andere sponsoren bij de club mogen verwelkomen, daarover later uiteraard meer. De afgelopen 6 jaar is Sport Sportief een zeer gewaardeerde partner voor ZCFC geweest, waarvoor veel dank. Toch hebben we besloten het 6-jarige contract uit te dienen en te gaan kijken naar andere opties. De samenwerking is vorig jaar formeel opgezegd en vanaf 30 juni is de overeenkomst die wij met hen hadden afgelopen. Dat betekent concreet dat wij als vereniging materialen in kunnen kopen (ballen, hoedjes, shirts e.d.) daar waar wij vinden dat dat het beste kan, zonder scheve gezichten of een forse boete. Uiteraard kan dat heel goed nog steeds bij Sport Sportief zijn, nogmaals, wij zijn hen zeer dankbaar voor de afgelopen jaren. Wellicht dat er gefaseerd overgestapt gaat worden naar een ander kledingmerk (dan Hummel). Deze week zal het bestuur daar definitief een knoop over doorhakken en jullie informeren over de eventuele consequenties hiervan.

Bestuur, (assistent-) trainer en assistent-scheidsrechter
Over de wisseling Willem Zeijlmans en Marciano Sleeswijk als hoofdtrainer is al het nodige over gezegd en geschreven. Nogmaals veel dank aan Willem die zeer succesvol de laatste maanden als hoofdtrainer heeft ingevuld. We gaan elkaar zeker zien en spreken Willem!!

Ruurd Holwerda heeft aangegeven na 8 jaar te willen stoppen als bestuurslid. Extreem veel dank aan Ruurd, hij heeft de afgelopen jaren als een solide rots binnen het bestuur diverse rollen vervuld. Zullen hem binnen het bestuur zeker gaan missen en zal een aardige klus worden een goede opvolger voor hem te gaan vinden. Ruurd gaan we gelukkig nog veel op en rond de velden bij Zet zien, hij zal betrokken blijven bij het G-team.

Ron Waij heeft aangegeven te zullen stoppen als teammanager v/d selectie. Ron heeft aangegeven meer tijd voor het thuisfront te willen vrijmaken. Het afgelopen jaar bij de selectie is hectisch geweest, veel begrip voor deze keuze en ook hier extreem veel dank aan Ron. Onze assistent-scheidsrechter v/d selectie, Hans Tilburgs is ook het vorige seizoen gestopt. Ook aan Hans zeer veel dank verschuldigd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering zullen wij uiteraard alle heren even in het zonnetje zetten.

Een nieuw gezicht als assistent-trainer/teammanager v/d selectie is Joel Silooy. Na een dramatische blessure tijdens een wedstrijd van Zet, zal deze motor van het eerste helaas geen wedstrijden meer spelen. Te jong om achter de geraniums te gaan en zitten als ‘kind vd club’ en zijn dan ook extreem blij dat Joel ‘Ja’ heeft gezegd op het verzoek om zijn carrière voort te zetten als assistent-trainer van de selectie. Met Marciano en Maikel als leermeesters voor een toekomstige KNVB TC-3 studie gaat dat helemaal goed komen!

De competitie-indelingen
De nieuwe indelingen van de KNVB, rollen binnen. Het eerste speelt in het nieuwe seizoen in de 3B-klasse met een aantal bekende teams zoals Kadoelen, JOS en Wartburgia, maar ook veel nieuwe teams zoals RODA 23, de Spartaan en de Meer. Ook het 2e zal na de promotie van het afgelopen seizoen in een nieuwe klasse uitkomen (3A) met o.a EVC, Swift, Volendam, WVHEDW, ZOB en FC Zaandam. De komende weken zal de KNVB de andere indelingen bekend gaan maken. Kijk vooral op de website of de voetbal.nl app.

Hekwerk en bestrating
Met de afronding van de hal is ook het hekwerk en de bestrating bij ZCFC onder handen genomen. Germieco heeft een puik stukje werk geleverd. Het wachten is nog op een nieuwe bestelde toegangspoort, maar alle andere dingen zijn fraai afgerond. Zo hebben de velden extra toegangspoorten gekregen om het veld te kunnen betreden en zijn de doeltjes makkelijker van het veld te verplaatsten.

Een hele riedel aan informatie dat het beste te behappen en verteren is onder een parasol met een serveza, pinot, of een koel glas limo. Geniet in ieder geval van de vakantie en houd de website in de gaten voor meer informatie over ons mooie cluppie. Er hangt veel in de lucht (gerucht gaat dat er zelfs een internationale transfer voor de selectie aan zit te komen..), later meer…

Namens het bestuur

Dirk Slootweg & Martijn Jonker