Afgelopen vrijdag een verrassing in de versoepeling van de Corona maatregelen. Vanaf zaterdag 5 juni mogen er weer een hoop dingen meer. Een maand eerder dan oorspronkelijk in de routekaart aangegeven:

Een paar belangrijke zaken:

 1. De indeling voor de jeugd (Regio Cup) zal vanaf a.s. dinsdag door de KNVB bekend worden gemaakt, maar je kunt nu al via de voetbal.nl app bekijken met welke teams je in deze regionale competitie zit.
 2. Zaterdag is de competitiedag, dat betekent dat alle tijdelijke trainingen (jeugd en senioren) komen te vervallen. Voor de senioren komt er een nieuwe indeling voor die dag (in aansluiting op de wedstrijden van de jeugd) als dat mogelijk is.
 3. Kantine-, Bestuurs-, Corona-, en Terreindienst zullen voor de komende zaterdagen worden ingedeeld. De personen die deze diensten draaien zullen uiteraard op de hoogte worden gebracht. Het is erg kort dag om dit allemaal te organiseren, dus jullie hulp en flexibiliteit stellen wij namens de vereniging enorm op prijs.
 4. A.s. dinsdag komen de jeugdtrainers bijeen om de verdere indeling Regio Cup en samenstelling van de teams te bespreken. Bij veel clubs zijn de velden al in onderhoud (ook ons eigen B-veld), dus het zal nog een hele puzzel worden met uit- en thuiswedstrijden.

Een paar zaken die nog niet veranderd zijn (vanaf 5 juni):

 • Toeschouwers zijn (helaas) nog steeds niet toegestaan
 • Maximaal 40 personen in de kantine
 • Kleedkamers: max 4 personen tegelijkertijd
 • De hygiëne maatregelen blijven van kracht:
  • 1,5 meter afstand vanaf 17 jaar en ouder (buiten het veld)
  • Bij ziekteklachten: blijf thuis en laat je testen
  • Was je handen regelmatig, in de kantine staan desinfectie materialen

Het is nog even afwachten welke verdere voorwaarden er van kracht zullen zijn (bijvoorbeeld reserveren?), maar hierover hopelijk de komende dagen meer. Kijk voor de laatst info op de website en de voetbal.nl app.

Namens het bestuur en technische staf

 

Ron Karreman, Martijn Jonker & Dirk Slootweg