De eerste echte zonnestralen van 2021 straalden op het sportpark Kalverhoek te Wijdewormer.
En dat was maar goed ook na een ijzigkoude periode waarbij training op dit mooie sportpark niet mogelijk was geweest.

Het was nogal onzeker of het mixtoernooi 2021 van ZCFC doorgang kon vinden ivm de sneeuw die de velden bedekte de afgelopen weken.
Gelukkig zijn de schouders er massaal onder gezet en alle verloven ingetrokken om een optimale grasmat te prepareren voor dit grootse evenement. Er zijn zelfs extra vegers aangenomen om de sneeuw van het veld te verwijderen.

Er waren immers al 4 Nederlandse top ploegen hun bussen aan het wassen om het clublogo te kunnen laten zien op de parkeerplaats van het sportpark.
Door de corona maatregelen was het publiek niet welkom helaas. Gelukkig waren de fotografen er in grote getalen om het gene wat zou komen te vereeuwigen met hun lens.

Twente, Ajax, Az en Feijenoord hadden de weg naar de Kalverhoek gevonden.

Trainers Ron Kans en Erik ten Lach keken zeer uit naar deze kans op een prijs en hadden hun teams optimaal voorbereid op de komende wedstrijden.
Ajax begint tegen AZ en Twente treft Feijenoord in de eerste krachtmeting.

Ook trainer van Feijenoord Dick Advocaatjeleefjenog had zijn ploeg verteld dat na de uitschakeling in de knvb beker dit toch wel een goede kans op een prijs was. Feijenoord kwam op volle oorlogssterkte naar Wijdewormer.

Pascal verkwanselt de trainer van AZ mopperde dat de chauffeur van de bus de weg naar Kalverhoek niet kon vinden. Ze hadden uren gezocht. Uiteindelijk op het complex aangekomen had hij geenszins zin om de pers ter woord te staan.

Feijenoord bleek veruit de sterkste van de dag te zijn. In de poulefase 9 punten uit 3 behaald met bij vlagen mooi en verzorgd voetbal. Het team had vertrouwen en scoorde prachtige doelpunten. Ook de finale tegen AZ werd met 1-0 gewonnen door de Rotterdammers.

Er was nog een incidentje te betreuren, een fotograaf van natuurlijk de Geletraaf had zich voorgenomen om zich niet aan de gestelde regels te houden. En kwam regelmatig het persvak uit om zijn kiekjes te schieten. Na ingrijpen door de organisatie is dit incident opgelost. Een pluim voor de snelle reactie van het bestuur van de organiserende vereniging.

ZCFC kan terug kijken op een geslaagde dag op het sportpark. Duovoorzitter Jonker was een content man en was trots dat deze sterren op de club te bewonderen waren met een mooie winnaar. Dat Ajax 4e werd nam hij daarom ook op de koop toe.

Aldus onze razende reporter (had alweer een lekke band namelijk)
Tinus Toetsenbord.

Uitslagen

AZ – AJAX 1-0
TWENTE – FNOORD 0-3
AJAX – TWENTE 1-4
FNOORD- AZ 1-0
AJAX – FNOORD 4-1
TWENTE- AZ 1-2

1 FEIJENOORD 3-9 7- 1
2 AZ 3- 6 3- 2
3TWENTE 3- 3 5- 6
4AJAX 3-0 2- 9

3/4 PL
TWENTE – AJAX 1-0

1/2 PL
AZ- FEIJENOORD 0-1.