In de serie mag ik even voorstellen, deze keer Oscar Koolmees, een gangmaker eerste klas, wiens schaterlach door de ruimtes van ZCFC schalt. Oscar gaat van het motto uit: een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Oscar is 27 jaar, woont in Zaandam en werkt als financieel controller op het hoofdkantoor van Ahold.
Zijn voetballoopbaan is hij gestart bij het toenmalige Hellas sport in de F8 tot de D3. Oscar wist als klein mannetje niet precies wat hij wilde en wisselde de het voetbal in voor golfen,( wie bedenkt zoiets)? Oscar dus.
Na een jaar kwam hij tot bezinning en ging weer voetballen bij Zaanlandia in de C3. Oscar heeft met veel succes in de hoogste jeugdelftallen gespeeld, waar hij achtereenvolgens kampioen werd met zowel de B1 als de A1.
Nadat hij het tot de eerste selectie had geschopt, werd hij gevraagd door zijn vrienden, om bij het nieuw gevormde Hercules zaterdag te komen spelen. Aan deze periode kwam  een einde, toen Oscar voor een jaar naar Curacao verkaste en zich aanmeldde bij cvv Willemstad. Na terugkeer in Nederland, waren zijn vrienden van Hercules  teruggekeerd in de moederschoot en volgde Oscar hun voorbeeld. Vanwege een verhuizing naar Amsterdam en drukke werkzaamheden kon Oscar het voetbal niet meer combineren met zijn werk. Aan deze periode kwam een einde, toen Oscar weer werd ingeschreven in Zaandam, niets stond hem in de weg voor een rentree bij ZCFC.
Het mooiste moment uit zijn carriere: een wedstrijd van ZCFC B1-Zaanlandia B1, waarin hij 7 keer tegen Z scoorde en dat noem je dan je hoogtepunt!!!!
Zijn favoriete plaats in het elftal is spits. Wegens gebrek aan techniek en het voortdurend in de weg staan is hij omgevormd tot verdediger en dat doet hij met verve.
Waarom Oscar bij ZCFC is gaan spelen, is in het boven genoemde ruimschoots aan het licht gekomen.
Oscar vindt het super gezellig bij ZCFC en kan zich geen betere zaterdag wensen te midden van zijn matties.
Hij hoopt dit jaar kampioen te worden met ZCFC2. Zijn ambities: lekker voetballen in een gemotiveerde selectie, met daar uit voortvloeiend mooie resultaten. Zijn prioriteiten liggen bij ZCFC2, maar wie weet?