Met veel inzet wist ZCFC de moeilijke uitwedstrijd  tegen Pancratius (Badhoevedorp), een tot nu toe onbekende tegenstander, met 1-0 te winnen. Een doelpunt van Jesse Knibbe in de 37e minuut, na een mislukte terugspeelbal, bleek de beslissende treffer te zijn.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer

Pancratius was voor de rust wel de meest aanvallende partij, maar veel potten kon Pancratius niet breken, ook al omdat ZCFC weinig ruimte weg gaf en Remco van Dijk één keer een zeker lijkend doelpunt voorkwam. ZCFC begon in de loop van de wedstrijd steeds beter te spelen.

Aangemoedigd door de trouwe supporters was ZCFC na de rust gevaarlijk  met snelle counters, omdat Pancratius alles op de aanval zette. Bodhi Smis viel in de loop van de 2e helft in voor de weer met veel inzet spelende QuintRempt, en Wycher Lens viel in voor de geblesseerde Brian Meijer. Jesse kreeg, na een mooie voorzet van Wycher een pracht kans maar de keeper redde. Toen ZCFC een penalty kreeg, – Jacco werd onderuit gehaald in het strafschopgebied -, dacht iedereen: dit is de genadeklap. Maar de inzet van Tom werd door de keeper gekeerd. Pancratius putte moed uit deze gemiste kansen, en viel in alle hevigheid aan, maar zonder succes. ZCFC bleef met counters gevaarlijk: Wycher schoot alleen voor de keeper hoog over. Even laaiden de emoties hoog op, toen Bodhi een pittige overtreding maakte en een paar spelers van de tegenstanders hun frustraties niet de baas waren. Bodhi helaas rood, ook een speler van Pancratius van het veld, maar ook in de vele minuten extra tijd bleef ZCFC zonder veel moeite overeind. De eerste overwinning is binnen en complimenten aan een gehele team voor de grote inzet. ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel. achter Rutger de Vos, Maurice Stor, Tom Cornelissen en Hiddo Haanstra. Midden: Quint Rempt, Jacco Munsscher, en voor Ruben Wooldrik, Brian Meijer en Jesse Knibbe. Na rust vielen Wycher Lens en Bodhi Smis in. Volgende week: Blauw Wit/Beursbengels thuis!