[mk_page_section bg_image=”/wp-content/uploads/2016/05/headerledenactie.png” bg_repeat=”no-repeat” bg_stretch=”true” min_height=”297″ margin_bottom=”20″ sidebar=”sidebar-1″][vc_column][/vc_column][/mk_page_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]Met deze vraag start ZCFC een nieuwe ledenwervingscampagne onder jongeren in de leeftijd tot en met 12 jaar. Gedurende een heel jaar willen we de kinderen op de basisscholen in Zaanstad, op diverse wijze kennis laten maken met onze leuke en gezellige zaterdag voetbalclub.

Aansprekende posters, prikkelende flyers, voetbalclinics, een leuke toegankelijke website en kleine presentaties en promotiefilmpjes (op scholen) moeten er toe leiden dat meer jongeren komen voetballen bij ZCFC. Ook door aanmelding bij de JeugdSportPas van de gemeente Zaanstad, de pers en via de sociale media proberen we komend seizoen potentiele ‘Ronaldo’s en Messi’s’ aan onze club te binden. De focus ligt met name op deze groep kinderen. Daarnaast streven we natuurlijk ook naar een uitbreiding van het meidenteam en een aangroei van leden onder spelers van de C-elftallen.

Vereniging zijn

Posters en ‘mooie praatjes’ alleen is niet voldoende om leden te werven. We hebben als vereniging elkaars enthousiasme, kennis en (tot nu toe verborgen talenten?) nodig om te werken aan een blijvend gezonde florerende en gezellige voetbalvereniging.

Start werving

We starten vanaf 18 mei met de werving op alle basisscholen in de directe omgeving van onze voetbalvereniging en de overige scholen van Agora in Zaanstad. Reeds bij ZCFC spelende kinderen en hun ouders willen we vragen posters op te hangen en flyers uit te delen, ieder op hun eigen school. Frank Kuntz van het Jeugdbestuur zal hiertoe de spelers benaderen. Dit willen we elk kwartaal herhalen met een nieuwe poster in dezelfde campagnestijl als waarmee we nu beginnen. En natuurlijk hangen we ook wervende posters op bij supermarkten en andere openbare locaties.

Complete voetbalclinic

Op woensdag 8 juni organiseren we in het kader van de ledenwerving een ‘complete’ voetbalclinic, waarin alle onderdelen van de voetbalsport aan de orde komen. En dat mede onder de bezielende leiding van o.a. Arjan Heerland, Edwin Zoetebier, Martin Kuitert en Mike Slagter. Dat gaat een heus spektakel worden, waarover op de website en de Zaanse kranten in mei meer te lezen valt.

Meedoen en/of suggesties?

Wil je komend jaar meewerken om de wervingsactie te laten slagen, of heb je over bovenstaande nog vragen en suggesties, schroom dan niet contact op te nemen met Frank Kuntz of Willem Fontein van het Jeugdbestuur, via mailadres: jeugdbestuur@zcfc.nl

Verrassing

We begrijpen goed dat niet iedereen zomaar spontaan op de bühne springt om op zoek te gaan naar een Ronaldo, Messi of Cillessen. Om jullie een beetje ‘richting doel te laten spelen’, hebben we voor iedereen die zorgt voor een nieuw lid bij ZCFC een leuke verrassing als bedankje.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]