Een domper, een afknapper, een desillusie, een ontgoocheling, een anticlimax, een koude douche. Ook voor de JO17-1 ging de competitie als een nachtkaars uit. Een teleurstellend, frustrerend en onbevredigend einde van een mooi seizoen. En dat allemaal door het vermaledijde Covid-19 virus.

Natuurlijk, een enorme relativering is direct op zijn plaats. Afgezet tegen de sterftecijfers, het hoge aantal IC-opnames en de impact op de economie, is het ‘leed’ van de JO17-spelers te verwaarlozen. Maar leuk is anders. Hoe graag hadden zij deze competitie, in bezit van een virtuele tweede plaats, willen afmaken. Waar was het avontuur geëindigd? We zullen het nooit weten.

Feit blijft, dat het team ZCFC weer wat kleur op de wangen heeft gegeven. Ik vermoed zelfs, dat de ploeg een rol speelt bij de vele versterkingen, die het Zaans Oranje mag verwelkomen. De nieuwe spelers willen er natuurlijk bij zijn, als deze talenten straks doorbreken in de ZCFC-selectie.

De trainingen zijn deze week gelukkig weer hervat, maar in de samenstellingen voor volgend seizoen. Dat betekent dat de ploeg wordt opgesplitst: een deel schuift door naar de O19, een deel blijft in de O17. In het seizoen 2021-2022 volgt dan weer een samensmelting. Hopelijk levert dat minimaal dezelfde chemie op als de afgelopen jaargang.

Maar het allerbelangrijkste waarop we hopen, is toch dat er in de tussentijd een vaccin tegen Covid-19 is ontwikkeld.

De Kantlijner