Na drie speelrondes vinden we de JO17-1 terug op een keurige derde plek. De seizoens-ouverture in Velserbroek ging nog verloren, maar de twee daaropvolgende thuiswedstrijden werden in winst omgezet. Al met al kan er derhalve worden gesproken over een verdienstelijk debuut in de eerste klasse.

Op 21 september kwam de JO17-1 struikelend uit de startblokken. Tegen VSV JO17-2 gingen de Zaandammers met 4-1 ten onder. Een geflatteerde nederlaag, dat wel, maar ook die levert geen punten op. De sterkste fase kende de JO17-1 in het eerste kwartier na rust. Daarin zorgde Lucas ook voor de aansluitingstreffer, 2-1, nadat VSV in het eerste bedrijf twee keer had gescoord. Met twee doeltreffende counters maakten de gastheren echter een einde aan de Zaanse illusie op meer.

Het weekeinde daarna kwam de eerste koploper van het seizoen naar de Kalverhoek. Meervogels ’31 JO17-1 won zijn openingsduel namelijk wel, met maar liefst 5-0. Dat dat in deze fase van het seizoen nog weinig zegt, bewees dit onderlinge treffen. ZCFC was heer en meester op het veld en nam halverwege de eerste helft de leiding. Centrumverdediger Lyndo plaatste na een hoekschop zijn maat 45 vol tegen de bal en deze belandde strak in de kruising, 1-0.
In het tweede bedrijf kreeg de frustratie bij de ploeg uit Akersloot de overhand. Dit uitte zich met name in verbaal geweld richting scheidsrechter Kuntz en ZCFC-spelers. Binnen een minuut leidde dat tot een gele en rode kaart voor Meervogels-spelers. Met deze numerieke meerderheid wist ZCFC wel raad en bepaalde Noël de eindstand op 2-0.

Afgelopen zaterdag mocht de JO17-1 opnieuw aantreden op het eigen hoofdveld. Ditmaal was De Foresters JO17-2 de tegenstander. Het leek in de eerste helft een eenzijdige wedstrijd te worden. ZCFC hield de druk er goed op en dat leverde een karrevracht aan kansen op. Zo verschenen Milan en Franco beide twee keer alleen voor de keeper, maar een treffer leverde dit helaas niet op. Middenvelder Hidde moest er uiteindelijk aan te pas komen om de 1-0 op het scorebord te zetten. Na een voorzet van Milan schoof hij de bal beheerst in de hoek.
Vlak voor rust lieten de gasten al enige tekenen van herstel zien. Gelukkig had doelman Alex twee geweldige reflexen in huis, zodat de gelijkmaker achterwege bleef. En in het tweede bedrijf was er zowaar sprake van een gelijk opgaand duel. De ploeg uit Heiloo was met vrije trappen gevaarlijk, maar Alex stond hierbij opnieuw paraat. De thuisploeg was bij vlagen ook dreigend, maar de eindpass liet telkens te wensen over. Pas in de absolute slotfase gooide Hidde, op aangeven van de goed ingevallen Sjareev, de wedstrijd met zijn tweede doelpunt in het slot, 2-0.

De Kantlijner