De JO15-1 heeft zich gelukkig snel hersteld van de inzinking in april. De laatste drie duels werden weer gewonnen met in totaal 21 doelpunten voor en slechts 2 tegen. Dat betekent dat de ploeg nog altijd met Zaandijk JO15-1 is verwikkeld in een nek-aan-nek race om het kampioenschap. Beide ploegen hebben drie verliespunten, maar het doelsaldo van ZCFC is op dit moment veel beter. Dat komt echter mede doordat Zaandijk twee duels minder heeft gespeeld. Hoe dan ook, de JO15-1 wacht weer een zenuwslopende ontknoping van de competitie.
Het belangrijkste op korte termijn is natuurlijk om de laatste wedstrijd tegen KFC JO15-2 in winst om te zetten. Alleen dan wordt Zaandijk onder de grootst mogelijke druk gezet om én geen punten meer te verspelen én veel te scoren. Winst in Koog aan de Zaan is zeker geen abc-tje voor de mannen van Donicie en Van den Dongen. De Kogers hebben een stugge ploeg, die weinig doelpunten weggeeft. ZCFC zal komend weekeinde nog één keer een topprestatie moeten leveren om de titelaspiraties levend te houden.
Tegen Kadoelen JO15-1 hoefde de JO15-1 niet tot het uiterste te gaan voor de zege. De Amsterdammers waren met slechts tien spelers naar de Kalverhoek gekomen en daarvan profiteerde ZCFC dankbaar. Zes doelpunten voor de pauze en vijf treffers in het tweede bedrijf resulteerde uiteindelijk in een overwinning van 11-0. Opvallend detail: de eerste acht doelpunten werden door acht verschillende spelers gemaakt. Daarna scoorde Yasha, Emiel en Hidde een tweede keer, waardoor zij wel in dit verslag worden genoemd.
Daarna werd voor de tweede keer dit seizoen afgereisd naar Fortuna Wormerveer. Met de JO15-3 van deze club had ZCFC nog een appeltje te schillen, want in augustus werd een bekerwedstrijd met 2-1 verloren. Ook nu was de eerste klap van de thuisploeg, want binnen 5 minuten lag de bal achter doelman Dylano, 1-0. De Zaandammers rechtte vervolgens de ruggen en nog voor de rust was de schade meer dan hersteld. Hidde, Maarten en weer Hidde zorgden voor een geruststellende voorsprong, 1-3. Ook in de tweede helft was ZCFC de bovenliggende partij. Alleen met fikse overtredingen kon Fortuna de nederlaag binnen de perken houden. Alleen Hidde en captain Lyndo (strafschop na een charge op Jochem) troffen nog doel, 1-5.
Met dezelfde cijfers werd Zaanlandia JO15-2 aan de kant gezet. Omdat dit een thuisduel betrof, was de eindstand derhalve 5-1. Yasha, Emiel (2), Maarten en Jochem verzorgden ditmaal de productie. De tegentreffer van de Zwartjes was slechts voor de statistieken. Alhoewel, laten we hopen dat dit niet het doelpunt is, dat de JO15-1 straks tekort komt bij het opmaken van de eindbalans met de buren uit Zaandijk.

De Vlaggeneur

Stand

2e klasse 04

Periode 1

Periode 2

Periode 3

Uitslagen

2e klasse 04

Alle uitslagen

Programma

2e klasse 04

Programma komende weken

Uitslagen

Onder 15 beker 1/8 finales

Programma

Onder 15 beker 1/8 finales

Uitslagen

Onder 15 beker 2e ronde

Programma

Onder 15 beker 2e ronde

Uitslagen

Onder 15 beker 1e ronde

Programma

Onder 15 beker 1e ronde

Stand

Onder 15 beker poule

Uitslagen

Onder 15 beker poule

Programma

Onder 15 beker poule