Het is een tijd geleden, dat er is geschreven over de ZCFC-spelers uit de bouwjaren 2004 en 2005. Dat betekent uiteraard niet, dat zij de afgelopen jaren stil hebben gezeten. Zo eindigde de JO15-1 vorig seizoen twee keer als derde in de competities en bereikte de ploeg in de beker zelfs de kwartfinale. Maar, zoals in alle financiële bijsluiters is te lezen, bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. In het nieuwe seizoen zal het team zich opnieuw moeten bewijzen als één van de beste lichtingen van ZCFC. Vooralsnog lukt dat heel aardig, gezien de sterke start in zowel het bekertoernooi als de competitie.
Half Nederland was nog op vakantie toen de JO15-1 al moest aantreden voor de eerste bekerwedstrijd. De korte voorbereiding ten spijt werden de buren uit Zaandijk met 4-0 aan de kant gezet. Een week later moest ook De Rijp er aan geloven (1-3), zodat plaatsing voor de tweede ronde al was gerealiseerd. De onnodige nederlaag tegen Fortuna (2-1) deed dan ook niet meer ter zake.
Voor de eerste competitie-ronde in de tweede klasse 04 kwam Kadoelen JO15-1 naar de Kalverhoek. De bezoekers deelden de eerste klap uit, toen de ZCFC-defensie stond te pitten bij een hoekschop, 0-1. De gelijkmaker liet gelukkig niet lang op zich wachten. De nieuwe centrumspits Jalon rondde alleen voor de keeper beheerst af, 1-1. Halverwege het eerste bedrijf bracht verdediger Robin ZCFC op voorsprong na een scrimmage voor het Kadoelen-doel. De ruststand werd door Hidde op 3-1 bepaald. Van een metertje of 25 pegelde hij een vrije trap schitterend in de verre hoek.
In de beginfase van de tweede helft drong Kadoelen nog even aan. Het kwam echter niet verder dan een schot op de lat en een klutsbal, die door Robin van de lijn gehaald moest worden. Aan de andere kant verzuimde het goed combinerende ZCFC de vele kansen te benutten. Alleen Hidde wist uit een strafschop nog te scoren, nadat hij zelf was gehaakt in de zestien, 4-1.

De Vlaggeneur