Stand van zaken ZCFC Onder 15-1De JO15-1 wacht een zinderend einde van de najaarscompetitie. Ook na negen wedstrijden heeft de ploeg de volle buit aan punten gepakt. Probleem is echter, dat nog een team alles heeft gewonnen. Komend weekeinde staat het rechtstreekse duel, Zwanenburg – ZCFC, op het programma. Daarin zal de titelstrijd derhalve worden beslist.
Om deze wedstrijd zoveel belang te kunnen geven, moest de JO15-1 de afgelopen maand geen punten laten liggen. En dat lukte met verve. Sterker nog, de laatste drie wedstrijden hoefde de defensie geen tegengoal te incasseren. Deze reeks begon tegen RCZ. De Racers hielden tot halverwege de eerste helft stand, maar toen bekroonde Jochem een ragfijne aanval met een zuivere schuiver in de linkerhoek, 0-1. Voor de pauze verdubbelde Lyndo de voorsprong met een ziedende vrije trap, die door de benen van de RCZ-keeper zeilde, 0-2.
Ook in het tweede bedrijf kwamen de gasten niet in de problemen. Aan de andere kant voerde de ingevallen Jalon de score verder op. Twee keer werd hij alleen voor de keeper gezet en evenzovele malen was het raak, 0-4.
Daarna moest ZCFC op bezoek bij Hercules. Deze hadden een bus bij het nabijgelegen Hellingman gehuurd en voor het eigen doel geparkeerd. Daarbij schuwden ze ook het betere schaafwerk niet, zodat het een moeizame wedstrijd werd voor de koploper. Maar uiteindelijk capituleerden ook zij voor het surplus aan kwaliteit. Maarten, Lyndo en Jalon zorgden er voor, dat de drie punten weer voor ZCFC waren, 0-3.
Afgelopen zaterdag kwam laagvlieger SVA op bezoek. De JO15-1 begon matig en een kwartiertje waren de Assendelvers gelijkwaardig. Toen pas volgde de eerste vloeiende aanval, maar Hidde stuitte op een geweldige reflex van de doelman. Vlak daarna was het wel raak. De doorgebroken Maarten schoot nog op de paal, maar Emiel was attent en tikte de rebound binnen, 1-0. Vlak voor rust bracht Hidde zijn middenveld-mattie Thomas in stelling en deze haalde vervolgens verwoestend uit, 2-0.
Vanwege de brede selectie begon ZCFC sterk gewijzigd aan de tweede helft, maar het spelbeeld veranderde daardoor niet. Met name Jalon was een plaag voor de SVA-defensie, die maar geen vat kreeg op zijn snelle rushes. Twee keer bracht hij daarmee Elian in kansrijke positie, maar deze kreeg de bal niet in het doel. Thomas lukte dat voor de tweede keer wel. Nu bediend door Hugo nam hij de bal weer vol op de pantoffel en bracht de eindstand op 3-0.

De Vlaggeneur