Na maanden van voorspoed is de JO15-1 dan toch in een mindere fase terecht gekomen. Drie weken geleden kegelde Kwiek ’78 het team uit het bekertoernooi, en afgelopen zaterdag werd de eerste competitie-nederlaag geleden. Op sportpark Jagersveld was RCZ JO15-1 met 2-1 te sterk.
Een onverwachte zeperd, want de Racers werden in het najaar nog op een stevige nederlaag van 0-4 getrakteerd. En ook nu was ZCFC grotendeels de bovenliggende partij, maar werden de doelpunten in de eerste helft cadeau gedaan. Maarten zorgde nog wel voor een gelijkmaker, maar in het tweede bedrijf waren de Kalverhoekers even on- als oppermachtig. De beste kans was nog voor Jalon, maar hij schoot de bal over in plaats van in het doel.
De bekeruitschakeling tegen Kwiek ’78 in Avenhorn voltrok zich eigenlijk volgens hetzelfde scenario. Al snel nam de thuisploeg de leiding, maar nog geen zestig tellen later ramde Hidde de 1-1 binnen. Kwiek ’78 kwam echter opnieuw op voorsprong, toen de zeer gevaarlijke linkerspits volledig vrij werd gelaten, 2-1. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de gastheren, maar als er al een gaatje werd gevonden, dan was de Kwiek-keeper een sta-in-de-weg van formaat. Vlak voor het eindsignaal verdween de volgende ronde definitief uit het zicht, toen ZCFC na een messcherpe counter de derde tegentreffer moest incasseren, 3-1.
Tussendoor werd gelukkig nog wel gewonnen van laagvlieger Ilpendam JO15-1. In deze thuiswedstrijd lag het zwaartepunt in de tweede helft. Na een ruststand van 1-0 (doelpunt Hugo) liep ZCFC daarin uit naar 5-0. Maarten (2), Emiel en Hidde waren de doelpuntenmakers.
De komende twee weken is er wederom een kleine pauze ingelast in het programma. Voordeel daarvan is wel, dat de JO15-1 daarin de scherven weer aan elkaar kan lijmen. En hopelijk met hervonden elan de slotfase van de competitie in kan gaan.

De Vlaggeneur