Tijdens de winterstop helaas geen trainingskamp in een exotisch oord voor de JO15-1. Hoewel hoofdsponsor FVDD Timmerwerken een uitstekend 2018 achter de rug heeft, was daarvoor geen budget. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft bestond slechts uit een oefenwedstrijd tegen FC Castricum JO15-2, die een royale overwinning opleverde (0-11). Desondanks gaat de ploeg in het nieuwe jaar gewoon verder met waar het mee bezig was: goed presteren.
Het eerste serieuze duel was de derde bekerronde tegen Uitgeest JO15-3. Maar ook dat bleek uiteindelijk een veredeld oefenpotje. De derdeklasser vertrok uiteindelijk met een nederlaag van 8-1, met 4 treffers van middenvelder Hidde, weer huiswaarts.
In de nieuwe competitie-indeling treft de JO15-1 zes bekende gezichten en vijf nieuwe teams.De nieuwe teams lijken op het eerste gezicht geen bedreiging, dus theoretisch gezien behoort een tweede kampioenschap tot de mogelijkheden. Enkele rivalen uit het najaar zullen echter azen op revanche. En we weten natuurlijk niet of zij winteraankopen hebben gedaan. Of dat geblesseerde steunpilaren weer zijn hersteld. De feestcommissie is daarom nog zeker niet aan het werk gezet.
Het zesde (!) team van de JO15 van Purmersteijn was de eerste nieuwe opponent in de competitie. Het bleek een allegaartje van spelers, dat vooral heel goed naar elkaar kon schreeuwen. Tussen al die geluidshinder bouwde ZCFC gestaag aan een ruime overwinning. Na doelpunten van Hidde (3), Emiel (2), Jochem, Hugo en invaller Milan floot de prima scheidsrechter af bij 0-8.
Daarna was SVA JO15-2 het eerste team, dat mocht proberen het beter te doen dan eind 2018. En jawel, even leken zij daarin te slagen. Een slordige openingsfase resulteerde namelijk in verrassende achterstand. Een ziekenhuisbal van Stan kon door keeper Dylano niet goed verwerkt worden, waarna een Assendelver spits de bal in het lege doel kon deponeren, 0-1.
ZCFC reageerde als door een adder gebeten en repareerde de schade in een mum van tijd. Twee keer was Maarten het eindstation van een vloeiende aanval en evenzovele malen was het raak, 2-1. Nog voor de pauze liep de voorsprong verder op. Eerst schoot Elian de bal na een scrimmage in het dak van het doel en vervolgens poeierde Thomas de 4-1 van grote afstand binnen.
Ondanks de harde wind was ook de tweede helft het aanzien waard. Een frommelgoal van Emiel werd nog gecounterd door een fraaie vrije trap van SVA, maar op weer twee treffers van Maarten (lobje en kopbal) had het geen antwoord meer. Eindstand derhalve 7-2.
De komende weken opnieuw geen voetbal, nu niet vanwege de winterstop maar door de wintersport.

De Vlaggeneur