Na een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben was het eindelijk weer eens tijd om tussen de lijnen te stappen.

In de bespreking hadden de coaches aangegeven om fel aan de wedstrijd te beginnen en dat was ook precies van JO11-1 deed. Vanaf het begin van de wedstrijd gingen de spelers er vol in en maakte het EVC moeilijk.

Dit resulteerde al vrij snel in het eerste doelpunt van ZCFC. EVC liet dit niet over zijn kant gaan en ging vol in de aanval om de gelijkmaker te scoren wat helaas ook vrij snel lukte.

Normaal laat ZCFC bij snelle tegengoals de koppies vrij snel hangen maar vandaag pakten ze het gelijk weer goed op wat zorgde voor meerdere kansen. Twee daarvan werden benut zodat de ruststand 3-1 was.

In de rust werd er door de coaches aangegeven dat deze voorsprong niet betekende dat de winst al binnen was. De spelers van EVC zouden gaan proberen om snel terug te komen in de wedstrijd en daar moest het team wel rekening mee houden.

ZCFC zette het goede samenspel van de eerste helft goed door en scoorde al snel in de tweede helft 2 doelpunten waardoor de stand 5-1 werd. ZCFC dacht dat ze er al waren en liet de boel verslappen. Spelers van EVC kregen op een gegeven moment vrije doorgang en ZCFC greep niet meer in om ze tegen te houden. In nog geen 7 minuten wist EVC terug te komen van een 5-1 achterstand naar een 5-5 gelijkspel.

Even leek het erop dat ZCFC als nog overlopen zou worden maar gelukkig wisten ze zich op tijd te herpakken. Beide teams gingen voluit om dat zesde doelpunt te maken. Even leek het erop dat het ZCFC zou lukken na de keeper uitgespeeld te hebben. Helaas was het schot net te zacht waardoor een verdediger de bal van de doellijn kon halen.

Geen van de teams wist nog te scoren waardoor de eindstand 5-5 bleef.

Het was met recht een spannende en vooral sportieve wedstrijd waarbij de toeschouwers op veel doelpunten werden getrakteerd. En het eerste punt na de winterstop is binnen!

Spelers JO11-1: Vandaag werd er een groot deel van de wedstrijd goed samengespeeld en werden de taken goed uitgevoerd. Waar jullie normaal de koppies bij tegenslag wel eens laten hangen werden jullie nu bij een grote voorsprong een beetje te overmoedig wat gelijk werd afgestraft door EVC. Zeer positief was het dat jullie na deze tegenslag bleven vechten voor een goed resultaat. Vandaag was een goede les dat een ruime voorsprong niet betekend dat de overwinning al binnen is. Altijd blijven vechten.

Volgende week spelen we uit tegen Blauw-Wit. Kom dus allemaal weer trainen de komende week zodat we er weer vol tegenaan kunnen gaan.