Zaterdag jl. is op 74-jarige leeftijd overleden ons erelid en oud-penningmeester Douwe van der Schaaf. Douwe was in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw een markante penningmeester. In een financieel moeilijke periode slaagde hij er in ZCFC weer een gezonde financiële basis te geven. Dat gebeurde door het hanteren van het zgn. kassysteem, zoals hij dat noemde. Zit er geen geld in de kas, dan kan er ook niet worden uitgegeven. Hij schroomde niet bestuurders van Wormerland en Zaanstad te kapittelen om de aanslagen voor ozb of terreinhuur en hen persoonlijk daarover te kapittelen, en met succes.

Douwe heeft de laatste jaren geworsteld met zijn gezondheid. Maar hij bleef zijn ZCFC altijd trouw. Als lid van de mopperploeg, waar hij vooral opviel door de vele gedichten die hij uit het hoofd kon citeren. Vrijwel geen wedstrijd van ZCFC heeft hij gemist, ook al waren het verre uitwedstrijden. De laatste tijd ging zijn gezondheid zo achteruit, dat hij in Oostergouw moest worden verpleegd.

Wij gedenken in Douwe een markante ZCFC-er, die nooit een blad voor zijn mond nam, veel liefde had voor de club, en die wij allen zullen missen.

Vrijdagochtend 26 november is de uitvaart in de Bullekerk (Westzijde 75, Zaandam) om 11.00 uur, waar ruimte is voor 130 personen die op gepaste afstand van elkaar kunnen zitten. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er gelegenheid om Douwe te zien en afscheid te nemen tussen 10.15 en 10.45 uur.
Het is mogelijk een persoonlijk bericht te plaatsen in het online condoleanceregister: www.memori.nl/douwe-van-der-schaaf. Hier vindt u ook de link naar de livestream, waarmee u het afscheid kunt meekijken op 26 november vanaf 10.15 uur.

Correspondentieadres Familie van der Schaaf: Middenland 7, 1541 NV Koog aan de Zaan.
Eventuele bloemen kunt u meenemen naar het afscheid of laten bezorgen bij de Bullekerk op 26 november tussen 09.45 en 10.30 uur.

Heel veel sterkte aan Ina, Jasper en Sjoukje, en verdere familieleden. En natuurlijk hoor bij dit in Memoriam een gedicht en wel dat op zijn kaart staat:

Hoe kwetsbaar is een kwetsbaar mens
Verraadt ons aller angst zich niet
In wie het leven weerloos liet?
De glasglans stemt de blazer mild
De kaarsvlam vormt de hand tot schild
De krokus wijst beton zijn grens
Hoe kostbaar is een kwetsbaar mens
Okke Jager