Beste ZCFC-ers,

afgelopen maandag is tijdens de Algemene Ledenvergadering besloten tot het oprichten van het ZCFC-kledingfonds. Meer informatie is te vinden via:

https://zcfc.nl/wp-content/uploads/2019/08/QA-kledingfonds_02082019.pdf

https://zcfc.nl/wp-content/uploads/2019/08/Doel-en-deelname-kledingfonds-ZCFC.pdf

Velen hebben de moeite genomen (94!) om de enquête in te vullen en tijdens de ALV was er een goede discussie. Veel dank hiervoor!

En hoe nu verder?
Ieder team heeft op dit moment een tenue, dat geeft het (jeugd) bestuur de ruimte om gefaseerd en zorgvuldig de vervanging te gaan regelen. Er zullen pas-sessies (als een speler of ouder over de maat twijfelt) worden georganiseerd en per team zullen we de tenues gaan vervangen. De communicatie hierover verloopt via de aanvoerder (senioren) en via de trainers (jeugd). Wij hopen in een periode van ca. 2 maanden alle teams van nieuwe tenues te kunnen voorzien. E.e.a uiteraard afhankelijk hoe snel de juiste maten per team worden ontvangen. Jullie krijgen dus via de aanvoerder/trainer vanzelf meer informatie over de planning.

Om een beetje een beeld ter krijgen hoe de nieuwe tenues eruitzien: een aantal (gesponsorde) teams is al voorzien. Het Dames elftal VR 30-1, het 4e, JO19-1 en de JO17-1 spelen al in het nieuwe en iets fellere oranje van Uhlsport.

Een paar uitgangspunten zijn te vinden in de hier bovenstaande link, maar voor het gemak nog even samengevat:

  • De deelname is per spelend lid verplicht en zal jaarlijks moeten worden voldaan. Dit jaar zal media okt/nov een aparte factuur worden gestuurd. Voor volgend seizoen zal dit gelijk met de factuur voor de contributie worden verstuurd.
  • Het kledingfonds voorzit in een shirt, broekje en kousen. 2x per 3 jaar zal het kledingfonds sokken aan de leden uitgeven (aanvang seizoen). Aan het einde van het seizoen zal de kleding worden ingenomen (exclusief sokken) om te worden gecontroleerd en eventueel worden vervangen. Iedere 3 jaar zullen de tenues worden vervangen (of eerder indien nodig) door het kledingfonds.
  • Alle uitgegeven tenues en sokken, worden geregistreerd (bij uitgave) in Sportlink. Sportlink is ook het systeem van de KNVB waarin wij de bijvoorbeeld de contributie, inschrijvingen en alle andere club-zaken in bijhouden.
  • De bijdrage voor jeugdleden tot JO 15 is Eur. 15, vanaf JO15 is de bijdrage Eur 20,- per jaar. Dit bedrag is een inschatting op basis van de werkelijke kosten, vervanging en navraag/ervaring van andere voetbalclubs. Mocht blijken dat de kosten fors later liggen –bijvoorbeeld omdat iedereen zeer zorgvuldig met de spullen omgaat-, dan zullen de kosten per lid worden verlaagd. Dit zal per jaar worden bekeken.
  • Teams die een sponsor hebben (en die de kleding betaald), zijn vrijgesteld van deelname aan het kledingfonds*. De kosten voor het sponsoren van een team zijn fors verlaagd, het bestuur hoopt dat deze verlaging het aantrekkelijk maakt voor (kleinere) bedrijven/sponsoren om in te stappen. Ter indicatie, de sponsoring voor een compleet team (broekje, shirt en kousen, inclusief bedrukking) ligt op ca. Eur 1.000 voor een seniorenteam voor 3 jaar, oftewel Eur 333 per jaar. Wij hopen dan ook met de verlaagde kosten voor sponsoring veel nieuwe sponsoren zich zullen aanmelden.
  • Leden die het financieel lastig hebben en lid zijn van ZCFC via bijvoorbeeld ‘Meedoen Zaanstad’ (https://www.meedoenzaanstad.nl/), hoeven geen jaarlijkse bijdrage te leveren aan het kledingfonds. Het kledingfonds zal hen van een tenue voorzien. Dit moeten zij wel zelf kenbaar maken (kledingfonds@zcfc.nl)
  • De club zorgt voor ieder lid voor een tenue in de opgegeven maat. Mocht een lid het tenue niet meer passen (groei jeugd) of voor senioren die iets te teveel van de souflaki tijdens vakantie hebben genoten.. dan zorgt het kledingfonds voor een nieuw tenue (aan het begin van het nieuwe seizoen).
  • Jeugdteams (spelen met lange mouw, dit i.v.m. de groei, de uitwisselbaarheid van de shirts en de uniformiteit op het veld. Vanaf de senioren is het mogelijk om (per team) te kiezen voor korte mouwen. Deze tams zullen dan wel zelf een thermoshirt moeten aanschaffen (geen onderdeel van het Kledingfonds).
  • Additionele materialen zoals thermoshirts een extra paar sokken, een ZCFC-trainingspak, tas, etc. zijn geen onderdeel van het kledingfonds, maar zijn te bestellen via de website. Het bestuur is nog in gesprek met een aantal sportwinkels/leveranciers hiervan. Totdat hier meer duidelijkheid over is, kan worden besteld via de webwinkel van ZCFC: https://zcfc.nl/webshop/

Een hoop informatie, maar wij hopen dat dit wat meer duidelijkheid geeft rondom de oprichting van het kledingfonds. Heb je nog vragen, mail dan naar kledingfonds@zcfc.nl

 

Namens het ZCFC-kledingfonds en het bestuur,

 

Martijn Jonker, Peter de Vries en Dirk Slootweg

 

* Een aantal teams is nog bezig met potentiële sponsoren, voorzover bekend zijn de nu vrijgestelde teams: VR1 (Klaas Vis), ZCFC 1&2 (Thermo4U en Vrienden van ZCFC) , het 3e (Saense Heeren, Seijsener, Zandvliet Flooring), het 6e (Westend Snooker), het 7e (Verkadekamer), de Veteranen (Support Casper), JO17-1 (Hijsen met Prinsen, Steigerverkoop.nl, Stacon Bouw BV en Cocoliso). Mocht jouw team hier niet tussen staan of heb je een mogelijke sponsor voor je team, mail dan naar kledingfonds@zcfc.nl