Tijdens de BBQ hadden we een belangrijke mededeling, eentje die cruciaal is voor de toekomst van ons cluppie. In samenspraak met de gemeente Zaanstad zijn Ben, Dirk en Roland namens het bestuur een nieuwe huurovereenkomst aangegaan. De komende 19 jaar voetballen wij op Sportcomplex de Kalverhoek!

Waarom is dit zo cruciaal zul je je afvragen. Veel sportverenigingen (en dus ook ZCFC) hebben een huurovereenkomst die per jaar opzegbaar is. Dit met het oog op bijvoorbeeld woningbouw. De grond is van de gemeente, de opstal (kantine en kleedkamers) van de club.

Als je wilt verbouwen of verduurzamen, moet je dus wel zeker weten dat je ook de komende jaren gebruik kunt maken van die faciliteiten. En dat is gelukt, in ieder geval de komende 19 jaar zitten wij op de Kalverhoek, de handtekeningen zijn gezet.

Dit maakt het nu mogelijk om ook in het laatste stuk te gaan investeren/verduurzamen: de kantine en de kleedkamers. Er is een kleine groep Zetters actief (o.a. Rob Vos, Ron Way, Dirk Slootweg  en Richard de Vos) om na te denken welke projecten er moeten worden opgepakt en in welke volgorde. Denk hierbij aan isolatie van glas, muren en dak, LED verlichting (op het C-veld), verduurzaming van de energievoorziening, het vervangen van de toiletten, etc.

Deze groep zal een voorstel maken en dit in september tijdens de Algemene Ledenvergadering presenteren. De verwachte investering van ca. 250.000 euro denken wij deels uit eigen middelen (ja, het gaat goed met de club) en deels via financiering te kunnen gaan doen. Uiteraard als de leden hier akkoord op geven. Voor het financieringsvraagstuk is Jaap van Braam gevraagd mee te denken. Hier komt een apart voorstel voor (financiering in de vorm van crowdfunding, lening, etc.) Op voorhand veel dank aan deze geweldenaren die hier al druk mee bezig zijn!

Uiteraard kunnen we dit niet zonder jullie hulp. We mikken nu om zo spoedig als mogelijk na de Algemene Ledenvergadering van start te gaan, de grootste werkzaamheden zullen tijdens de winterstop en de zomerstop volgend seizoen moeten plaatsvinden. Dat lijkt ver weg, maar er moet een hoop gebeuren en we hebben haast. Zeker met de huidige energieprijzen. NB: dankzij Rob Vos en Richard de Vos zitten we onder zeer goede voorwaarden nog tot november 2023 onder ‘de pannen’ bij onze huidige energieleverancier, maar de tijd dringt. Dus…..

Ben je handig, kun je goed schilderen, slopen, leidingen aanleggen, ben je binnenhuisarchitect of denk je op een andere manier een bijdrage aan deze geweldige stap voor de club te kunnen geven? Stuur dan s.v.p. een mailtje naar: voorzitter@zcfc.nl, en vermeld daarbij wat je graag zou willen doen. Na de ALV nemen we dan contact met je op.

 

Namens het bestuur,

 

Roland & Martijn