De persconferentie van vandaag maakt duidelijk dat er door de Regio Cup van de KNVB ook een streep gehaald kan worden. In de planning van de KNVB zou deze namelijk tot uiterlijk 25 juni gespeeld kunnen worden (laatste speelweekend). Het was helaas te verwachten, maar het is niet anders. Volgens de vandaag gecommuniceerde routekaart zijn wedstrijden tegen andere teams  (als de cijfers dat toelaten) pas weer mogelijk vanaf 7 juli. Uiteraard zullen wij de ontwikkelingen op de voet blijven volgen. Uit de persconferentie op hoofdlijnen en dus onder de bekende voorwaarden die relevant zijn voor het amateurvoetbal:

  • 28 april buitenterrassen open voor de horeca (geen idee of dat ook voor voetbalverenigingen gaat gelden, maar laten dat uiteraard aan jullie weten!)
  • 11 mei: Buiten sporten verruimen (onder voorwaarden)
  • 26 mei: Verruimen voorwaarden voor sporten binnen en buiten
  • 16 juni: Openen overige horecagelegenheden, onder voorwaarden
  • 7 juli: Binnen en buiten sporten toegestaan (zowel trainingen als wedstrijden) voor volwassenen en kinderen

Wat gaan wij vanuit de vereniging de komende tijd organiseren als er weer iets kan? Uiteraard zoveel als mogelijk onderlinge wedstrijden voor jeugd en senioren en daarnaast:

Jeugd
De jeugd heeft in ieder geval door kunnen trainen, maar ook voor onze jongste Zetters belangrijk om het plezier vast te kunnen houden. Eerder hadden we al een Mix-toernooi en kwam StreetKings op bezoek, we zullen juist voor hen soortgelijke activiteiten blijven organiseren, dit naast uiteraard de onderlinge wedstrijden.

Team BBQ avonden voor de senioren
Ieder seniorenteam krijgt (zodra het weer kan!) de mogelijkheid om een eigen avond bij de club te organiseren. Onder de nieuwe sfeervol verlichte overkapping, verwarmd met heerlijke heaters, zittend aan de nieuw tafels en stoelen, met een drankje, herinneringen ophalen. De club betaald de kosten (tot max 100,-) voor de BBQ. Aanmelden kan via voorzitter@zcfc.nl

Een ouderwets ZCFC eindfeest
Oh wat verlangen we weer naar een heerlijk ouderwets, ZCFC-eindfeest. We hebben nog de nodige hobbels te nemen, het virus is nog niet verslagen, maar…. het lonkende vooruitzicht om juist dit te kunnen afsluiten, elkaar weer te kunnen zien en spreken.
Een ding is zeker, dat feest komt er!

Namens het bestuur,

Martijn Jonker & Dirk Slootweg

 

Klik op de link voor de pdf en grote versie: Routekaart13042021