Na de afgelopen wedstrijden te hebben verloren besloten de coaches dat het misschien tijd was om een andere tactiek te gebruiken.

Er werd gekozen voor de zogenaamde KERSTBOOM opstelling( in maart met 12 graden en een zonnetje). De spelers keken de coaches een beetje glazig aan maar nadat de manier van spelen uitgelegd was begrepen ze het.

De vorige wedstrijd tegen deze tegenstander werd met 7-0 verloren dus ZCFC ging voor de revanche.

De spelers gingen er fel in en maakte het Monnickendam vanaf het begin erg moeilijk. Dit verraste Monnickendam zichtbaar. De KERSTBOOM zorgde voor een verdedigend spel van ZCFC maar door snelle uitvallen wist het team vaak gevaarlijk te worden wat zorgde voor de 1-0.

Monnickendam zocht ook meer de aanval wat zorgde voor een 1-1 ruststand.

Normaal zakt het team in de tweede helft wat terug maar vandaag waren ze vast besloten om voor de winst te gaan.

Ook nu zette ze gelijk druk naar voren wat zorgde voor de 2-1 voorsprong. Helaas viel vrij snel 2-2 maar gelukkig wist ZCFC er snel weer 3-2 van te maken. Het team en de supporters werden heel fel want de winst was in zicht, zou het dan de eerste overwinning worden?

Monnickendam zette aan en wist er weer 3-3 van te maken. ZCFC liet dit niet over zijn kant gaan en probeerde er toch nog een overwinning uit te slepen. Na mooi samenspel zorgde dit voor de 4-3 voorsprong. Ondanks dat Monnickendam het nog probeerde lukte het ze deze keer niet om nog terug te komen.

De winst was binnen. 4-3.

Normaal pikken de coaches er geen spelers uit maar voor Senna word deze week een uitzondering gemaakt.

Met haar goede spel wist ze de tegenstander tot wanhoop te drijven. Verdedigend en aanvallend was ze de tegenstanders steeds de baas. De spelers van Monnickendam hebben meerdere panna’s en passeerbewegingen van haar te verduren gehad. Sommige van de spelers weten nog niet wat er precies gebeurde.

Spelers van ZCFC JO11-1: De laatste wedstrijden lukte het vaak niet om de hele wedstrijd met volle inzet te blijven spelen. Deze week lukte dat wel en hebben jullie als team een super prestatie geleverd. Jullie bleven knokken en elkaar positief coachen wat zorgde voor deze mooie en vooral verdiende overwinning.

Dit werd door de coaches beloond met een AA en een zakje chips voor iedereen.

Komende week weer lekker trainen en volgende week zaterdag spelen we tegen Graftdijk.