Eindelijk was het zover, Na veel speculatie was de dag gekomen dat er wereld sterren te bewonderen waren aan de Zuiderweg in Wijdewormer. Zoals Senna Ronaldo, Marek Van Dijk, Andy Wijnaldum, Jesper Klaassen en Luukie de Jong

ZCFC had dit jaar de eer om de Zaanse Champions league  2020 te organiseren.

Na eindeloos lobbyen naar sponsoren was de dag gekomen dat na de kwalificaties het eind toernooi gespeeld kon worden.

De televisie ploegen hadden zich in rijen van drie opgesteld om de spelersfietsen van de grote sterren te aanschouwen. De supporters hadden hun plaats in het stadion ingenomen de scheidsrechter zijn fluit uit het vet gehaald en thuis rustig in gefloten  en er hing een top sfeer op het sportpark.

Wij van de redactie hebben onze beste reporter  Tinus Toetsenbord naar Wijdewormer gestuurd om verslag te doen van deze grote happening.

VERSLAG : door Tinus Toetsenbord en Vincent Vragensteller.

 

Na weken van voorbereiding was Zaandam en omstreken in enthousiasme gehuld.

Er komen immers wereld sterren op bezoek bij ZCFC in het prachtige Wijdewormer. De dag begon met de gebruikelijke persconferentie waar de trainers weer veel zeiden maar niets vertelde.

Logisch ook, zij willen natuurlijk niet het achterste van hun tong laten zien. Om de tegenstander niet wijzer te maken …

Het toernooi werd na de loting geopend door Ajax – Juventus  en Barcelona – Liverpool.

De supporters hebben zo lang gewacht tot de Iago Messi op bezoek in Wijdewormer zou komen.

Iago die met vooral de vrouwelijke fans op de foto ging en zich daarna goed voorbereide op de wedstrijd die ging komen tegen Liverpool met Marek van Dijk en Andy Wijnaldum in hun gelederen.

Ajax kon ook meteen aan de bak zij troffen in de eerste wedstrijd Juventus waar Jullie Chielinni al jaren speelt en de rots in de branding is achterin bij de Italianen. En gelukkig was Senna Ronaldo hersteld van haar ziekte en kon ze op de Zuiderweg tegen Ajax starten. Wel eerst haar haren nog even goed gekamd. Ajax had zich vlak voor dit toernooi versterkt op de transfer markt en Jesper Klaassen aangekocht. Ook de nieuweling in Amsterdam Joel Antony begon in de basis en had een aantal geweldige acties. Daarom is hij ook naar Amsterdam gehaald .

 

Barcelona kon in de eerste wedstrijd niet overtuigen de trainer had een verassing in petto en Luukie de Jong op het doel gezet. Wat helaas voor de formatie van Arko Koeman niet goed uitpakte. Liverpool ging goed met de kansen om . En een goed spelende Bent Salah gaf uiteindelijk de doorslag door de opening wedstrijd knap te winnen van Barcelona met 1-2.

 

Ajax en Juventus maakte er een waar spektakel van met een terechte uitslag tot gevolg 2-2.

In de opstelling van de Amsterdammers was er een plek voor Nikay Blind op het middenveld bedacht . Na zijn langdurige blessure was hij nu fit genoeg om te spelen. En was gedurende het hele toernooi de man die de Amsterdammers verder hielp.

Juventus had zich op de transfermarkt begeven en Pieter Chiesa gekocht die een goed toernooi speelde tot zijn knie kwetsuur hem helaas aan de kant hield. Hij had nog een opmerkelijke actie door de bal met zijn neus te koppen. Dit is zo uniek en groots dat de hele wereld pers in de rij staat om Pieter te spreken. Er is zelfs al een naam voor bedacht de Pieneus.

Ajax hield de score op 2-2 maar die uitslag was wel wat dubieus . De scheids vloot nergens voor droeg een zonnebril en had een rood witte stok en hij had zijn hond meegenomen.

 

In de tweede Ronde was het de beurt aan Bayern München die begon tegen het sterke Liverpool

Die de ronde ervoor Barcelona knap versloeg. Bayern had de Top keeper Andre Neuer meegenomen als sluitpost die eens te meer zijn waarde voor de ploeg bewees. Met aantal zeer goede reddingen.

Mikai Gortezka startte in de basis maar flirtte overduidelijk naar een andere club door zijn kleding keuze . Hij had immers het shirt van Ajax de hele tijd gedragen. Patrick Muller heeft zijn voetbalkwaliteiten tot kunst verheven en is de dragende kracht bij Bayern. Wel jammer dat mee verdedigen soms nog teveel van het goede is. Maar de fans malen hier niet om.

 

Na vier rondes van spectaculair voetbal waarbij de supporters meermalen hun liederen lieten schallen door het stadion. Waren de finalisten bekend.  Ajax haalde met de hakken over de sloot de finale , Juventus de andere finalist had een veel overtuigender weg afgelegd naar de finale en Senna Ronaldo had haar sterren status meer dan waar gemaakt. Wellicht hielp het ook dat ze vlak voor de finale Iago Messi hadden ingelijfd en meteen scoorde voor zijn nieuwe club.. Na veel protesten uit Amsterdam over deze actie is de uitslag afgetekend 4-0 geworden voor de club uit Turijn.

Dit betekend dat Juventus zich Champions van Zaandam mag noemen.

Vincent Vragensteller en Tinus Toetsenbord.

 

Uitslagen;

Ajax Juve 2-2,

Barca, Liv 1-2,

Bayer- Liv 1-1,

Juve, Barca 3-2,

Barca- Bayer 1-1,

Ajax – Liv 3-3,

Ajax – Barca 2-1,

Juve – Bayer 0-0,

Liv – Juve 0-1,

Bayer- Ajax 0-2,

 

5 plaats Barcelona

3/4 plaats  Liv – Bayer 2-2 Liverpool wns

1/2 plaats  Ajax – Juve 0-4