Er zijn van die wedstrijden waarvan het bijzonder lastig is een verslag te maken. Dit is er zo een. Helaas – en met respect-, de scheidsrechter had een zeer dominante rol: Een niet geziene kopstoot, het vergeten te bestraffen van een karatetrap, geel geven aan een speler omdat hij zonder toestemming het veld betrad, terwijl hij 10 seconden daarvoor te horen kreeg dat hij het veld in mocht, een grensrechter die er vandaag net zo goed niet had kunnen staan…

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer

Een wedstrijd met veel strijd, zowel in de eerste helft als in de 2e helft. Na een flink aantal kansen over en weer in de eerste helft, sterk positiespel van Flamingo’s, een ruststand van 0-0. In de tweede helft een verdiende voorsprong voor ZCFC, uit de penalty die werd veroorzaakt door de overtreding op Brian Meijer. Wonderlijk dat deze toch wel zware overtreding van de keeper van Flamingo’s onbestraft bleef. De penalty werd feilloos ingeschoten door Hein Koster: 0-1 Nadat Brian na een blessurebehandeling van de scheidsrechter te horen kreeg het veld weer in te mogen, was de verbazing groot dat hij bij het betreden van het veld meteen geel kreeg wegens het ongeoorloofd het veld inlopen. Deze fase van de wedstrijd was ZCFC zeker de betere spelende ploeg. Helaas kantelde de wedstrijd bij het 2e geel (en dus rood) na een overtreding van Brian Meijer die daarop het veld moest verlaten. Onbegrip in het veld en langs de kant.

Vanaf deze fase kreeg Flamingo’s weer grip op de wedstrijd, ook doordat het aantal spelers op het veld weer in evenwicht was (speler Flamingo’s had eerder het veld verlaten en speelde met 10 man). Ondanks een paar fraaie reddingen van Jesper Jonker, was de 1-1 al snel een feit. De frustratie steeg, de grensrechter van ZCFC stond letterlijk buitenspel (werd niet meer gezien) en na een aantal kansen van Flamingo’s werd de 2-1 al snel ingeschoten. Een onverdiende nederlaag voor ZCFC met bij vlagen goed voetbal en een goed gemotiveerd elftal. De nederlaag moet maar snel worden vergeten, het positieve moeten worden gekoesterd. Aan de inzet en het voetbal van ZCFC heeft het vandaag zeker niet gelegen. Knap gedaan heren, een compliment waard!

ZCFC speelde met Brian Meijer, Chris Visser, Hein Koster, Hiddo Haanstra, Jacco Munsscher, Jesse Knibbe, Maurice Stor, Ruben Wooldrik, Rutger de Vos, Tom Cornelisse en Jesper Jonker (G).  Wissels waren Jordan Butter, Felix Scheeper, Patrick Pieters en Remco van Dijk (G)