Graag wil ik Jesper Jonker, broer van Mick en de jongste telg van de selectie aan u voorstellen. Jesper is 17 jaar en woont nog bij zijn ouders in Zaandam. Hij zit in de eindexamen klas Havo 5 van het Blaise Pascal College en werkt voor zijn zakgeld bij: Mexicaan Pancho’s en Albert Heijn (de Hermitage).
Jesper heeft ondanks zijn leeftijd al heel wat ervaring opgedaan bij meerdere verenigingen. Als mini startte hij  traditioneel bij ZCFC tot de eerstejaars D. Jesper had, hoe jong hij ook was al een enorme drijfveer (van wie zou hij dat hebben?) en zocht zijn heil bij Fortuna Wormerveer. Toen zijn trainer Manuputty naar KFC vertrok, ging Jesper met hem mee.
Bij KFC ontwikkelde Jesper zich dusdanig, dat hij na scouting van Ajax, FC Groningen en AZ, uiteindelijk de overstap naar FC Volendam maakte. Dit avontuur was helaas van korte duur vanwege een langdurige blessure. Bij zijn terugkeer bij KFC vond hij niet meer de spelvreugde van weleer en toen Z bij hem informeerde, was de terugkeer in de moederschoot snel gemaakt
 
Het mooiste moment wat Jesper zich kan herinneren; het stoppen van een beslissende penalty in de bekerwedstrijd: FC Volendam (onder 16) tegen AZ (onder 17) en een 6-weken stage bij AFC Ajax.
Keeper is uiteraard zijn favoriete plek en zijn keuze voor ZCFC is de heimwee naar weleer.
Jesper vindt ZCFC een warme en open vereniging. Hij hoopt helemaal fit te worden en het seizoen blessurevrij te spelen.
Jesper gaat dit jaar voor het kampioenschap van ZCFC 2 en vindt dat Z dit aan zijn stand is verplicht.