Eva Jinek op doel, Herman Stengs in de spits

ZCFC45+1 Herbstmeister— Na Erik, Michel, invallers als Herman, Peter en Martin, dachten de veteranen dit seizoen eindelijk een sluitpost te hebben die in ieder geval kwa aanwezigheid betrouwbaar zou zijn. Niets bleek minder waar. Met een gebroken pink is TelliCom zeker tot en met de winsterstop uitgeschakeld en dus is ons team alweer toe aan de zesde sluitpost. Ibi. Hij zorgde afgelopen zaterdag voor een stunt. Voor het eerst in 2019 heeft ons team de NUL gehouden. Wat zegt dat over onze verdediging, of andere keepers? Nou, over het algemeen helemaal niets. Het Zaans Oranje is zo vaak in de aanval dat het evident is, dat verdedigers als Van Braam Lex Meijn en Ron Pos schrikken van een tegenaanval.

Zo niet zaterdag. Nadat in de rust een schamele 0-1 op het scorebord stond, dacht menigeen bij de gloednieuwe Vintageclub Volenwijckers dat er wellicht iets te halen viel. Een mogelijke sensatie gonste door de kantine van de Buiksloterbanne en toegegeven, ze kunnen het succes hard gebruiken. In 2016 speelde de club nog in de tweede klasse Zondag, nu staat de club negende in de vijfde klasse. Wat dat betreft valt er meer te genieten bij de veteranen van die club. Met een tiende plaats in de tweede klasse doen zij denken aan tijden van weleer. Co Adriaanse kwam zelfs kijken of er tegen het hooggeplaatste Zaans Oranje een stuntje in de lucht hing. Tevergeefs. Milo herkende de gewezen trainer en kreeg het subiet op zijn heupen. Met een hattrick liet hij eigenstandig merken dat er dit jaar maar drie clubs in aanmerking komen voor het kampioenschap en de Volenwijckers horen er niet bij.

Het was een beetje als Nederland-Estland. Coach Droog liet het halve middenveld en de laatste man thuis, Konijn in de lucht, Tellicom en Tucci in de lappenmand, waardoor nieuwe talenten de kans kregen om zich te bewijzen. Als een Boadu slalomde Kamiel door de verdediging van de Noordamsterdammers. Herman Stengs miste precisie in de afwerking en Rein Aké tikte de 1-0 binnen. Martin de Ligt deed er nog een schepje bovenop waardoor met de hattrick van Milo Wijnaldum de 6-0 een feit was. De talenten Waij (schimmel tussen de benen) en Meister Jager (grootvader) waren er niet, net als Ben Verhinderd. De sierlijke spelers Besim en Bert, geflankeerd door de buffels Richard de V en Lex S vormen een ijzersterk hart, waardoor we afwezigheid van velen met gemak compenseren. Wat dat betreft lijken we niet op PSV. Het moet gezegd.

In twee weken tijd hebben we ons doelsaldo verdubbeld. Parkstad had vorige week meer moeite met het verdelen van de glazen rum in de dug-out, dan de bal. Op een gegeven moment dachten ze dat er 22 oranjespelers op het veld stonden. Met 9-2 kwamen ze nog goed weg, want sommige Oranjespelers zagen na een bezoekje aan de dugout twee doelen en mikten stelselmatig op de verkeerde.

Hoe dan ook, we zijn hard op weg Herbstmeister te worden. Virtueel zijn we dat al. Met een doelsaldo van +19 (Geuzenmeer-middenveld 3 heeft +15) en de minste verliespunten hebben we de beste papieren om de winterstop als eerste te bereiken. Ook het vermelden waard: Onze keepers hebben gezamenlijk de minste doelpunten doorgelaten: 10 stuks. En als we dat delen door het aantal keepers stevenen we af op een clubrecord. Misschien moeten we de NPO zeggen dat het regelmatig wisselen van je anchor best tot resultaat kan leiden. Als je team maar deugt en je selectie breed is, heb je Eva Jinek als sluitpost niet nodig.
Adriaan Cose