Afgelopen zaterdag was een heel bijzondere dag, een mijlpaal voor de club. De publicaties van video van de Orkaan, de publicatie in het Noordhollands Dagblad en de mooie berichten via de social media kanalen zijn al voorbij gevlogen.

Vanwege Corona was het de afgelopen 2 jaar niet volledig gelukt alle jubilarissen te huldigen/voorzien van het ZCFC speldje. 10 december hebben we dat willen rechtzetten voor juist die leden. De welbekende kers op de slagroomtaart was wel dat er 3 leden die dag zijn geridderd in de Orde van Oranje Nassau: Hans Dekker, Jan Dorjee en Piet Klokman. Dankbaar ook dat de Burgemeester zaterdag aanwezig was hier niet alleen een Zaans Oranje tintje, maar dus ook een Koninklijke Oranje tintje aan het geheel heeft mogen geven.

Een jaar geleden is er gestart met het de aanvraag en het verzamelen van de getuigschriften (zo’n aanvraag loopt via 7 stappen). Een hele toer en daarom veel dank aan iedereen die heeft meegeholpen met de getuigschriften. Een speciaal woord van dank voor onze secretaris Ben Bilyj, die hier een enorme klus aan heeft gehad. Bestuurlijk enorm veel plezier gehad met het organiseren (en geheimhouden, samen met de familieleden en vrienden), de verrassing zaterdag was groot en daarmee missie geslaagd.

En dan de dag zelf, een soort reünie op het veld. Jubilarissen van de afgelopen 2 jaar, leden die al 60 jaar en langer lid zijn van ZCFC. De aanwezige groep geeft een mooi tijdsbeeld van de club, jong en oud bij elkaar. En dan waren dit waren alleen nog maar de jubilarissen van de afgelopen 2 jaar, inmiddels hebben we bijna 100 leden die 25 jaar of langer lid zijn van de vereniging, hoe bijzonder is dat. Zoals het vaak gaat, kon helaas niet iedereen aanwezig zijn vanwege ziekte, andere verplichtingen of ja, uiteraard een voetbalwedstrijd. Niet op de foto, maar ook aan jullie enorm veel dank. De speciale vermelding is wel voor Ron Waij. Een dag eerder was hij jarig en dit jaar 50 jaar lid. Hij stond op het veld ernaast de wedstrijd tegen Only Friends te fluiten en redde het net niet om op tijd aan te sluiten voor het fotomoment, of toch? Op miraculeuze wijze staat hij tussen Andre en Coo :-)


Foto: Bart Homburg

Uit de speech van de Burgemeester:

“Dames en heren, voordat ik de versierselen bij deze heren ga opspelden en zal afronden, wil ik nog wel kort iets kwijt. Het is bijzonder om op één dag 3 heren van 1 vereniging te mogen benoemen tot lid in de orde van oranje Nassau, maar alleen een individu alleen kan het verschil niet maken. Deze hele groep die hier staat, inclusief de jeugd, vormt de kern van jullie club. Jong en oud, leden die het verschil maken, dag in dag uit. Dat is de reden dat jullie vereniging al 91 jaar oud is en nog steeds vanuit dezelfde normen en waarden acteert als destijds bij de oprichting. Sociaal, maatschappelijk en bewogen. Naar elkaar omkijkend, het verschil makend. Dat lijkt heel normaal, maar dat is het niet. Juist maken jullie het verschil. Koester dat en werk daaraan. Met die insteek bestaat ZCFC over 91 jaar namelijk nog steeds.”

Mooie woorden waar we alleen maar bij aan kunnen sluiten. Zaterdag was dus een bijzonder moment en de uitvergrote foto krijgt straks een mooie plek in onze kantine. Die foto staat symbool voor alle leden die de vereniging een warm, een ZCFC hart toedragen. Jullie maken de club. Wij willen jullie bedanken voor al die jaren dat jullie lid zijn gebleven van ZCFC maar ook zeer vaak actief geholpen hebben om de vereniging verder te helpen. Als bestuurslid, vrijwilliger, lid van de Mopperploeg, scheidsrechter, of gewoon als betrokken lid. Jullie zijn de pilaar waar de club op steunt, jullie maken ZCFC. Op naar de 100 jaar ZCFC!

 

Het bestuur van ZCFC

 

De foto’s van Jan Kaper (dank Jan!):

https://jankaper.smugmug.com/Voetbal/2022-12-10-ZCFC-Jubilarissen/

Publicatie NHD:

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221210_70096168

Publicatie de Orkaan

https://www.deorkaan.nl/drie-koninklijke-onderscheidingen-bij-zcfc-video/