Op de 252ste wedstrijd van Maurits Groenhoff, die werd gehuldigd voor de meer dan 250 wedstrijden die hij speelde en daarom de bloemen kreeg van voorzitter Jan Westrik, kreeg hij wat hij wilde: een grote overwinning op hekkensluiter Zeemacht: 8-3. Maurits verdiende de hulde omdat hij vanaf de pupillen ZCFC trouw bleef, en al jaren van veel waarde is voor Zet. Rob de Jonge bewees weer eens zijn grote verdienste voor ZCFC: hij scoorde maar liefst vijf keer en is daarmee met stip de beste topscorer van ZCFC aller tijden! Het veel sterkere ZCFC liep voor rust snel uit naar 2-0, maar Zeemacht kwam met een fraai doelpunt van afstand terug tot 2-1, en toen scoorde Jesse Haanstra met een verrassend schot 3-1. Zijn eerste voor ZCFC! Weer kwam Zeemacht terug met een penalty: 3-2, toen onze verdediging even niet oplette. Maar voor de rust zorgde Rob voor de 4-2. Na rust was ZCFC zo oppermachtig dat het gemakkelijk uitliep naar 8-2. De laatste doelpunten waren een fraai hakje van Martijn en het eerste doelpunt van Ruben Wooldrik! De 8-3 was een toegift voor zeemacht, dat bleef ijveren voor een beter resultaat.

ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel, en achter Bodhy Smis(hoera, weer terug!), Maurits Groenhoff, Chris Visser, Jesse Haanstra, en midden Marijn Esman, de gebroeders Kjeld en Björn Keetbaas, en voor Rob de Jonge, Lucas Wijkstra en Ruben Wooldrik. Na rust vielen Mike Bley, Daniel Pieters en Jesper Breedijk nog in.

ZCFC liet blijken niet bij de onderste regionen van de 3e klasse te horen. Wellicht dat dit ook voor volgende week geldt. Dan spelen we uit tegen DZS, de club van onze nieuwe trainer Marc Vis. Met zelfvertrouwen en spelend zoals vandaag, hebben we daar vertrouwen in. DZS verloor vandaag met maar liefst 11-1 van Monnickendam. Maar ZCFC: laat je niet verleiden tot onderschatting!

PH