In de rubriek mag ik even voorstellen deze keer geen nieuwe selectiespeler, maar Rinus Segveld , mister ZCFC, die tijdens de nieuwjaarsreceptie gehuldigd is, vanwege het feit: dat hij 70 jaar lid is van ZCFC. Wauw, 70 jaar!!!
Rinus is geboren op 25 maart 1935 te Zaandam en daar woont hij nog steeds met zijn vrouw Bets, die achter de schermen, er mede heeft toe bij gedragen, dat Rinus bovengenoemd jubileum mocht bereiken.
In februari 1948 is Rinus lid geworden van ZCFC en dat ging niet zonder slag of stoot, hij wilde lid worden van ZFC. Harrie en Joop zijn broers speelden daar, zonder dat hun ouders het wisten. De kleding  van de broers werd gewassen bij familie Mars, echte ZFC ers  en zodoende werden vader en moeder Segveld om de tuin geleid. Rinus had minder geluk, vader Segveld, die wat minder zwaar op de hand was, had het inschrijfformulier voor ZFC getekend, maar toen Rinus het wilde wegbrengen, bleek het te zijn verdwenen, moeder Segveld had het verbrand. “Je zoekt maar een vereniging die op zaterdag speelt” en daar er weinig keuze was, werd het ZCFC. Joop en Harrie waren volwassen en zodoende kon hun lidmaatschap van ZFC niet  worden teruggedraaid. Rinus debuteerde op 8 maart 1952, op zestienjarige  leeftijd in ZCFC 1 tegen Zwaluwen 2(Hoorn): eindstand 0-0. ZCFC speelde toen in de eerste klasse onder afdeling noord Holland.
12 jaar lang heeft Rinus in het eerste elftal van ZCFC gespeeld, zijn laatste wedstrijd speelde hij op 18 april, thuis op sportpark Westzijderveld tegen Spakenburg: eindstand 1-0 in het voordeel van Z. Harrie en Joop Segveld, waren op zaterdag regelmatig bij Z te vinden om hun broertje aan te moedigen. Beiden werden ook door het ZCFC virus aangestoken en maakten zodoende een transfer naar Z en zo vormden de gebroeders Segveld vele jaren het gezicht van ZCFC.
Over het mooiste moment uit zijn loopbaan moest Rinus even nadenken, uiteindelijk vond hij de uitwedstrijd Quick-boys- ZCFC, gespeeld voor 3000 toeschouwers in Katwijk aan de Rijn: uitslag 2-2, het moment wat hem het meest is bij gebleven.
In 1973 kwam Rinus samen met Piet Klokman in het bestuur van ZCFC, 10 jaar lang heeft hij de post materiaal en accommodatie beheerd.
In 1984 vroeg Piet van de Brugge, de toenmalige voorzitter;” of Rinus tijdelijk de taak van elftalleider op zich wilde nemen, tot men een nieuwe hadden gevonden”, het werden 14 prachtige jaren, met als dank een trip van een week met Bets naar Barcelona, aangeboden door de selectie. Verder maakte Rinus veertien jaar lang de jaaroverzichten, die in boekvorm aan de selectie spelers werd overhandigd.
In 1999 is Rinus zich gaan toeleggen op het archiveren van alles wat met ZCFC te maken had en zodoende heeft hij 500 uur doorgebracht in het Typhoongebouw, met als resultaat: 65 ordners, te vinden in het archief van ZCFC.
In 1977 deed voorzitter Duyvis een beroep op Rinus om de was voor ZCFC te verzorgen en tot op heden doet hij dat samen met zijn vrouw Bets al 42 jaar!!!
De bovengenoemde werkzaamheden hebben er toe geleid, dat het toenmalige bestuur van ZCFC op 14 oktober
1983, Rinus Segveld heeft benoemd tot Erelid, waarvan akte.
Het gevoel van Rinus na 70 jaar lidmaatschap is kort en krachtig: thuiskomen.