Gisteren een hoop consternatie bij ZCFC: politie, brandweer en ambulance zijn heel druk geweest om bijstand te verlenen, veel dank aan hen. Een drietal personen was over het hek geklommen en een van de personen is daarbij met zijn hand aan het hek blijven hangen. De emotionele en fysieke schade is enorm… Een triest verhaal, een balletje willen trappen en je hand onherstelbaar beschadigen is bizar. Uiteraard is er namens ZCFC contact geweest met de ouders en hebben we de jongen veel sterkte toegewenst. Een trieste zaak.

De redenen waarom het Sportcomplex gesloten is.

Tijdens en voor corona hebben diverse vrijwilligers/bestuursleden niet ZCFC-ers en ook ZCFC-leden aangesproken op ‘het over het hek klimmen’ om een balletje te trappen. Als vereniging begrijpen wij heel goed dat het belangrijk is om te sporten. Er zijn alleen een aantal reden waarom de poort gesloten is:

  • of AZ bespeelt de velden op dat moment (zoals de afspraken zijn, met name overdag)
  • Er is geen toezicht (bestuursdienst) in geval van calamiteiten
  • Het ZCFC-terrein is geen openbaar sportcomplex: leden betalen contributie, de vereniging betaald huur en zorgt voor het onderhoud en toezicht.
  • ZCFC (en daarmee de leden) is aansprakelijk voor de schade die aan het sportcomplex word aangedaan. Schade zullen wij overigens zullen verhalen op de veroorzaker(s).

Het is enorm triest dat we naar aanleiding van de gebeurtenissen, deze basale afspraken, nogmaals moeten communiceren.

  • Niet- leden hebben niets te zoeken op het sportcomplex van ZCFC. Het betreden van het sportcomplex is een overtreding waarvan aangifte zal worden gedaan bij de politie.
  • ZCFC-leden die -als het sportcomplex gesloten is- over het hek klimmen of op een andere manier zich onrechtmatig toegang verschaffen tot het sportcomplex, kunnen per direct op zoek naar een andere voetbalvereniging. Als vereniging kunnen en willen wij niet aansprakelijk gesteld worden voor de persoonlijke schade of schade aan het sportcomplex. Helaas is meerdere keren geconstateerd dat ook ZCFC-ers zich hieraan schuldig maken…

Naar aanleiding van de gebeurtenissen heeft het bestuur besloten de komende weken cameratoezicht te gaan installeren bij de ingang van het ZCFC sportcomplex, dit om dit soort situaties en schade voor de persoon of de vereniging naar de toekomst te voorkomen.

Namens het bestuur,

Dirk Slootweg & Martijn Jonker