Beste ZCFC-ers,

Zojuist heeft de regering bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde maatregelen verlengd zullen worden tot 28 april en al eerder dat alle vergunning plichtige evenementen tot 1 juni verboden zijn. Als direct gevolg van deze beslissing, heeft de KNVB besloten de volledige amateur competitie te stoppen: geen degradanten, geen promotie of kampioenen, volgend seizoen starten in de klasse waar je nu ook in speelt.

Nu voetballen zou ook raar zijn geweest, sportief maar zeker ook maatschappelijk. Daar waar mensen vechten voor hun baan, gezondheid en zelfs hun leven, past het niet om nu te gaan voetballen. Hoe graag we dat sportief gezien misschien ook zouden willen. Het gaat nog een lange zit worden om het gevecht tegen dit virus succesvol af te ronden. Juist nu het beroep op jullie: kijk naar elkaar om, help elkaar. Stuur een kaartje, tekening, help met de boodschappen, bel even met iemand die het moeilijk heeft en vooral: heb begrip voor elkaar.

Voor de vereniging zullen dit ook bijzondere tijden worden. Geen barinkomsten en anticiperend op mindere sponsorinkomsten zal de broekriem moeten worden aangetrokken. Zoals op de jaarvergaderingen aangegeven: we kunnen een financieel stootje hebben, maar… dat moet niet te lang duren. De koers van een gezonde balans, reserveren voor de toekomst, het spreiden van de risico’s, het niet betalen van spelers en geen exorbitante uitgaven, blijkt nu de juiste te zijn. Noem het conservatief, maar het helpt ons enorm. We hebben we financieel inmiddels additionele maatregelen getroffen zoals jullie in het eerder bericht hebben kunnen lezen.

  1. Extreem blij dat alle trainers hun begrip en medewerking hebben verleend met het stopzetten van de vergoedingen. Dit helpt enorm. Nogmaals erg veel dank namens bestuur en TC. Ook is er werktijdverkorting aangevraagd (hoofdtrainer)
  2. Er is –gezien de derving van de barinkomsten- een aanvraag gedaan voor de eenmalige financiële ondersteuning vanuit de KNVB/Rijksoverheid.
  3. Alle investeringen zijn sinds 2 weken geleden per direct stopgezet
  4. Alle uitgaven zijn beperkt tot alleen de hoogstnoodzakelijke diensten zoals telecom, energie, etc.

Het contact houden met elkaar de komende periode zal een digitale aangelegenheid zijn. Doe dit s.v.p. ook. Stuur even een appje naar een teamgenoot of zoek de digitale uitdaging met elkaar. Daarnaast ook mooi om te zien dat Michel Post met de online BINGO is gekomen, a.s. donderdag met ca. 40 ZCFC-ers online en een fraai ZCFC-prijzenpakket. Aanmeldingen zijn nog welkom!

Vanuit het bestuur spreken wij de hoop en wens uit dat de komende weken voor iedereen in goede gezondheid zal verlopen.  Laten we hopen dat tegen het einde van het seizoen of anders aan het begin van het nieuwe seizoen we deze moeilijke tijd kunnen afsluiten met een knalfeest op de club.

Kijk naar elkaar om en hopelijk tot snel!

 

Namens het bestuur,

 

Dirk en Martijn