Het was zuur en nauwelijks te verteren dat echt in de laatste seconden van de wedstrijd de scheidsrechter de Dijk een penalty gaf, waarna de stand 2-1 werd. Op basis van vechtlust en inzet had ZCFC 94 minuten uitzicht op een gelijkspel tegen de Dijk, de nr. 2 van 3B. Dat zou een heel goed resultaat zijn. Ondanks veel balbezit en een betere techniek was de Dijk veel in de aanval, al leidde dat nauwelijks tot schoten op doel. Maar ZCFC verdedigde met veel inzet en verdiende op grond daarvan het ene punt.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.
Ik Accepteer

 

Voor de rust kwam de Dijk door een ongelukkig misverstand in de verdediging tot een 1-0 voorsprong. ZCFC verdedigde goed, maar verloor in de opbouw te vaak de bal. Maar de uitvallen waren met onze snelle voorhoedespelers niet zonder gevaar. Jesse kwam alleen voor de keeper maar vergat af te geven aan Erno, en weg een grote kans. In de 2e helft het zelfde patroon. Een veelvuldig aanvallend de Dijk, maar ZCFC kroop nu meer uit de verdedigende houding. Dat leidde tot de 1-1 toen de keeper van de Dijk de bal kwijt raakte en Erno voor de 1-1 zorgde.

Zelden knokte ZCFC zo overtuigend voor minstens een gelijkspel ondanks de vele aanvallen van de Dijk met in de laatste minuten een bombardement aan corners. En dan leidde tot het verlies van 2-1 en tot de penalty in de laatste seconden. Maar als ZCFC met zo veel inzet en strijd de rest van de competitie vervolgd, moeten de punten er komen!

ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel en achter Jesse Haanstra, Chris Visser, Bodhi Smis en Oscar Koolmees, midden Hein Koster, Tom Cornelissen en Jens Winkel en voor Bruce Harrems (voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis, Jesse Knibbe en Erno Vreugdehil. Na rust viel Quint Rempt in voor Jens en in de laatste 10 minuten Jordan Butter voor Oscar.

Het 1e en 2e spelen pas weer op 7 maart.