Goed, voorlopig zitten we nog wel vast aan de maatregelen en zal het nog wel even duren voordat we hier uitkomen.
Voor iedereen een domper, maar blij dat de jeugd nog mag blijven voetballen.
En de club? Zoals tijdens de Algemene Ledenvergadering aangegeven: we hebben nog wat financiële ruimte/er is een buffer, we zijn een club zonder schulden. Kwestie van andere keuzes maken. Komt goed. We zijn ooit -bij de oprichting op 13 mei 1931- begonnen met de aanschaf van een bal van 3 gulden (€1,36). Dit gaan we ook wel ‘sjeffen’. Leden die in de financiële problemen komen, vangen we op. Iets met solidariteit.

It sucks, maar er gloort licht aan de horizon!

Nee, wij hebben de financiën van de club niet verkwanselt door Russische vaccins aan te kopen of gespendeerd aan een experimenteel medicijn, gemaakt van het haar van zwangere cavia’s. Wat hebben we dan wel? Een perspectief! De historie leert dat iedere pandemie komt en gaat, zo ook Corona. We gaan dit samen doorstaan. Met een beetje mazzel ziet het voorjaar er zonnig uit, is er een werkend vaccin en zijn er goede medicijnen. Even doorbijten dus. Vanuit de club gaan we ook hard aan de bak: ieder nadeel heeft z’n voordeel en dus gas geven. Uiteindelijk gaan we ook hier uit komen, samen, en in de tussentijd…

Activiteiten voor de jeugd
De jeugdtrainingen kunnen doorgaan, maar uiteraard gaan we kijken welke wedstrijden we onderling kunnen organiseren. De kantine is dan wel gesloten, maar warme chocolademelk in de rust is wel het minste dat we gaan doen. 

De ZCFC Online Bingo komt weer terug!
Zolang de maatregelen nog van kracht zijn, jaaaa, daar istie weer… de online Bingo!! Iets anders dan de vorige keer, met meer prijzen en tussentijdse historische ZCFC vragen. Tijd en datum volgen nog.

Het digitale Praathois, a.s. zaterdag 20.00 uur.
Aanstaande zaterdag om 20.00 uur zullen wij via Zoom het ZCFC Praathois opstarten. Een digitale plek om toch even samen te komen, bij te praten, lief en leed te delen en een digitale cola of borrel te drinken of een digitaal beukenootje te delen*. Via deze link, kun je je aanmelden: https://us02web.zoom.us/j/88615472633. De moderators Ed en Willem Bever (aka Martijn Jonker & Dirk Slootweg) zullen je dan aan de videochat toevoegen en daarna bijpraten over de maatregelen, wat er wel of niet kan, etc. Mocht je nog leuke online ideeën hebben voor de komende periode, deel die dan vooral a.s. zaterdag!

 

Zodra het weer kan en mag, gaan we:

  • Genieten van een compleet verlengd en vernieuwd buitenterras. Puur om in de tussenliggende periode iets aan jullie te kunnen bieden. Een buitenborrel met heater en zeil tegen de wind. Vergunning is aangevraagd, budget staat klaar, BBQ gaan we metselen, bouwploeg staat paraat.
  • Voor ieder senioren team een eigen BBQ avond. Club draagt €100 bij. Alles uiteraard op 1,5 meter afstand maar met heaters op ons mooie buitenterras
  • Voor de jeugdteams een elftalavond in de kantine. Ook hier een bijdrage vanuit de club in de vorm van patat, hamburgers, bitterballen of vegetarische varianten hiervan.

Kortom, we gaan de komende periode, schouder aan schouder er iets van maken, maar met deze nieuwe maatregelen wilden wij jullie wel iets van een blik op de ZCFC toekomst geven!

Namens het (jeugd)bestuur

Martijn Jonker, Reinier Janssen en Dirk Slootweg

* Voor de generatie van na de eeuwwisseling: Het Praathuis was de hang-out van de Fabeltjeskrant met analoge-TV vloggers zoals o.a.  meneer de Uil, Ed & Willem Bever, Bor de Wolf, juffrouw Ooievaar en Truus de Mier