Dez Breedijk en Justin Valk

Mam, is het al bijna zaterdag? “Nee schat nog 3 nachtjes slapen”. Pap, over hoeveel nachten is het zaterdag? “Over 2 nachten vriend”. Mam, morgen is het eindelijk zaterdag hè? “Ja lieverd, morgen is het zo ver.”

YES! Half 8, zaterdagochtend. Tenue aan, kicksen aan m’n voeten, ontbijten en met een bloedgang naar Zet. EINDELIJK weer een potje voetballen. Wij, ZCFC onder de 8, spelen vandaag tegen Hercules. Makkie. Althans, hoop ik. Het is toch altijd wel een beetje spannend. En vandaag is stiekem wel extra spannend, want ik ben pupil van de week!

Eindstand: 7-1. Èn ik heb wel 3x, ja je leest het goed DRIE keer gescoord! Een hattrick heet dat zegt m’n pa. Eentje schoot ik vol in de kruising, hoppa! Ok, genoeg over mijn wedstrijd. Nu is m’n vader aan de beurt bij ZCFC 3. Allemaal heel leuk en aardig dat ik mag kijken, maar ik ga liever in het pannakooitje voetballen. Dan heb ik nog even wat afleiding voordat ik met het 1e mee mag warming-uppen en de aftrap mag nemen!
In de 89e minuut heeft m’n pa schijnbaar de winnende goal gemaakt. Hij was mega trots, dacht dat ik de goal gezien had maar nee…sorry pa.

13:00 uur. Oh, snel uit de pannakooi want ik word opgehaald door Dirk Slootweg. Het gaat beginnen! Wow.. ik mag naar de AZ hal. Naja niet helemaal van AZ natuurlijk, maar dat maakt het wel extra stoer. In de hal gaan de grote jongens zich omkleden en de tactiek bespreken voor de wedstrijd en ik? Ik krijg een echte ZCFC wedstrijd bal met alle handtekeningen van de spelers erop èn een pupil van de week ‘beker’. Mooi man.

Oké, genoeg gekletst. Er is werk aan de winkel: een stevige warming-up. Samen met de selectie spelers betreed ik het grote voetbalveld en gaan we wat oefeningen doen. Beetje joggen. Knie heffen. Hakkûh billûh. Kruispas (best lastig). Alles kwam voorbij. Maar het leukste was een rondo. Lekker overschieten! Ook mocht ik een paar keer op doel schieten en de keeper kon ze niet houden! Met wie ik op de foto wil? Uhh.. wie is de beste speler..Justin zei papa, dus ja Justin! Pap, ik sta met Justin op de foto!

Half 3. Tijd voor de aftrap! De tegenstander van ZCFC1 is ADO’20. Ik hoop dat ze net zo zullen winnen als wij vanmorgen. Oei, dit vind ik wel een beetje spannend hoor. Oké, adem in, adem uit en focus. Daar is het fluitsignaal. Yes daar gaan we! Rennen, de bal meenemen, richten op doel en uithalen. GOAL!! Ik heb gescoord bij het 1e! Wauw! Nu snel sprinten naar de zijlijn, want de wedstrijd gaat verder. Nu hopen dat ze net zo zullen scoren als ik..

20:00. Bedtijd. Wat een dag.. helaas heeft ZCFC1 gelijk gespeeld 1-1. Maar voor mij zijn het winnaars. Ik ga deze dag nog even een paar keer aan de binnenkant van m’n ogen bekijken. 1 doelpunt…2 doelpu..3 doel…4…ZzzZz

Dez