Of het nu kwam doordat de technische staf was uitgebreid met twee nieuwe gezichten (Mike Nieuwland en Jeroen Hendriks) of dat we simpelweg erg veel zin hadden om te spelen. Ik kan mijn vinger er niet op drukken.
Daarbij scheen de zon voor een beginnende maand oktober fenomenaal, de Zaanse-aanhang joelde uitbundig langs de lijn en de nieuwe collectieve trainingsjassen zaten als gegoten. Kortom: het kon simpelweg niet misgaan, en dat ging het ook niet.

Het is fantastisch om te zien hoe het tweede elftal als collectief zijnde aan het groeien is. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. De wil om voor elkaar door het vuur te gaan is overduidelijk.

‘Wij zijn die nummer een gabbers’, bulderde trainer De Vries terwijl wij wees naar het bord waar het cijfer een opzichtig te zien was. ‘Wij moeten laten zien wie hier de baas is. Ik wil gewoon negen punten uit drie wedstrijden, zo simpel is het, en het kan ook gewoon boys.’
De woorden van de oefenmeester werden als een spons opgezogen door de spelers, want domineren dat deed het tweede.

In het begin van de wedstrijd was het echter wel even aftasten. ZCFC drukte flink naar voren, maar stuitte op een bus van Haarlemse verdedigers. Op een gegeven moment was daar dan toch even ruimte toen ik de bal in de voeten kreeg aangespeeld, ik kapte een man uit en besloot op doel te pompen. Dit, verbazingwekkend met succes. Want alhoewel het een schuivertje was, stond de keeper genageld aan de grond.
Vanaf dat moment werd de wedstrijd opengebroken en gingen we met een 5-0 voorsprong de rust in. Dit dankzij treffers van: Oscar Koolmees, een verdediger van Kennemerland,Marouan El Ibrahimi en Brian Meijer.

De tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Conditioneel gezien kwam de tegenstander simpelweg tekort. Het leidde uiteindelijk net niet tot dubbele cijfers, maar ach, met een 9-1 mogen we best tevreden zijn. Jammer van die ene tegentreffer, anders hadden we exact dezelfde score gehad als ons eerste competitieduel (9-0).

Met deze overtuigende overwinning blijft het tweede ongeslagen en zijn we de koploper van de competitie. Met tevreden gezichten vertrokken de speler van het veld naar de kleedkamer en werd de overwinning uitbundig gevierd (te zien op foto).

Doelpuntenmakers tweede helft: Brian Meijer, Bilal El Ksaihi, Brian Meijer en Tom van der Zant.

Tom de Vos

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid ZCFC.

Ik Accepteer