De stijgende energiekosten hebben een forse impact op zo ongeveer alle groepen: privé, ondernemers, maar zeker ook de sportclubs. De impact op ons cluppie is vooralsnog beperkt. Dankzij de scherpe inkoop vanuit het duo Vos & de Vos (Rob en Richard), is onze club gezegend met een energieovereenkomst die nog loopt tot maart 2024. Deze heren zijn hun lidmaatschap in goud waard. De energiekosten blijven voor de vereniging de komende maanden dus nog laag, maar de urgentie om voor die tijd de nodige verduurzamingsstappen te ondernemen, is zeer hoog. Tijdens de aankomende Algemene Ledenvergadering op 26 september zal een uitgebreid plan worden gepresenteerd. Jullie aanwezigheid is cruciaal, help mee en bouw aan de toekomst van ZCFC!

De energielasten kunnen ook privé een behoorlijke impact hebben of gaan hebben. Als club hebben wij hier oog voor. Het laatste dat wij willen, is dat omdat de lasten te hoog worden, het lidmaatschap (jong en oud) van de ZCFC-familie een discussiepunt gaat worden. Alhoewel we er financieel goed voor staan, is een jaar geen contributie betalen voor alle leden helaas geen haalbare optie. Wel willen we kijken -voor die leden die echt financieel klem komen te zitten- wat we vanuit de vereniging kunnen betekenen m.b.t. de contributie. Alhoewel we volledig begrijpen dat dit geen makkelijk onderwerp is om te bespreken, vragen we wel dit zo spoedig als mogelijk bespreekbaar te maken zodat wij wellicht kunnen helpen. Hiervoor kun je Jan Dorjee, Roland van Braam of Martijn Jonker benaderen.

Van voetbalclub naar badhuis?
Er is ook gekeken naar wat wij als club nog meer zouden kunnen doen. We horen/lezen dat andere sportclubs douches moeten sluiten om de kosten voor de club laag te houden. Dat speelt bij ons -gelukkig- veel minder en daarom doen wij het tegenovergestelde.  Onder de noemer ‘alle beetjes helpen’ hebben we besloten de laatste kleedkamerunit/douches (8 t/m 12) open te houden voor diegene die daar (met de familie) gebruik van wil maken. Deze unit zal dan in de avonduren en tijdens trainingsdagen (ma/do) voor dit doel beschikbaar zijn.

Ook het verzoek aan alle leden van de vereniging: houd elkaar een beetje in de gaten en help elkaar als je ziet dat mensen het moeilijk hebben of dreigen te krijgen. Zeker de komende maanden.

Samen slaan we ook hier ons doorheen.

Het Bestuur