De eerste fase van het bekertoernooi zit er op. Ook de ZCFC-selectie gebruikte deze wedstrijden als voorbereiding op de nieuwe competitie, die komend weekeinde start.

De eerste wedstrijden stonden 3 september op het programma. Het eerste reisde af naar nieuwbouwwijk IJburg om het tegen de gelijknamige vijfdeklasser op te nemen. Halverwege was het 1-0 voor de Amsterdammers, ondanks een veldoverwicht van ZCFC. In de tweede helft werd het al snel 1-2 door doelpunten van Rafaël Blees en Lyndo van Maasdam. Toen IJburg even daarna met 10 spelers verder moest, leek de wedstrijd wel gespeeld. Door lankmoedig optreden van de ZCFC-defensie wist IJburg echter toch nog twee maal te scoren, 3-2. Met 0 punten en gemiddeld € 12,00 parkeerkosten verliet ZCFC het desolate IJburg-terrein.
Het tweede verloor eveneens, met 1-2 van RKDES uit Kudelstaart.

In de tweede ronde speelde het tweede midweeks tegen Aalsmeer 2, dat uitkomt in de reserve hoofdklasse. Het niveau-verschil (ZCFC komt uit in de reserve 2e klasse) was het eerste kwartier nog niet zichtbaar bij de tussenstand van 1-1. De Zaandamse treffer was een schitterende uithaal van Rafaël Blees. Daarna ging het echter snel en na 45 minuten was het 4-1 voor Aalsmeer. In de tweede helft vocht ZCFC zich weer in de wedstrijd en liep het verschil niet verder op, eindstand 5-2. Ruben Wooldrik tikte de tweede ZCFC-goal binnen.
Het eerste ontving op de Kalverhoek SV Overbos. De gasten hadden wel een grote krat met belegde broodjes mee, maar shirts en broekjes waren in Hoofddorp achter gebleven. Zij speelden derhalve in het reserve tenue van ZCFC. De thuisploeg was oppermachtig en de ruststand van 1-0 (strafschop van Mourad Aakouk) een magere afspiegeling van de verhoudingen. Na een rode kaart voor de centrale verdediger van Overbos profiteerde ZCFC ditmaal wel van de overtal situatie. Tom Luckfiel en Jesse Haanstra bepaalden de eindstand op 3-0.

Het tweede sloot af tegen de reserves van OSV, ook in de competitie tegenstander. Vanwege de afwezigheid van een doelman stond veldspeler Quint Rempt tussen de palen. En hij deed dat zeer verdienstelijk. Door een droge knal van Jesper van Dijk nam ZCFC brutaal de leiding, maar nog voor het rustsignaal was het weer gelijk, 1-1. Na de pauze nam OSV afstand en verloor ZCFC opnieuw, ditmaal met 3-1. Het schijnt overigens een traditie te zijn dat ploegen van oefenmeester Damian Prinsen de drie bekerduels verliezen. Dus dat zegt nog niks over het verloop van de competitie.
Het eerste haalde met 7-1 fors uit tegen Zeeburgia. Omdat IJburg ook won van Overbos en Zeeburgia, zit het bekeravontuur van de ploeg van Patrick Huisman er desondanks op.

De Vaandeldrager