Afgelopen zaterdag om 11.00 uur werd de naam onthult van het Panna-veldje: Het VoorZetje. Als je clubhuis ‘De inzet’ heet, en het veldje voor het clubhuis ligt, kan dat bijna ook niet anders. Een toepasselijke naam bedacht door zowel Simon de Boer als Rob Smits.

Er zijn van die momenten dat alles bij elkaar komt. Toeval? “Toeval bestaat niet” schreef Voltaire al in de 17e eeuw, “we noemen zo een gevolg van een oorzaak die we niet zien.”

Het veldje werd namelijk officieel geopend door de meest seniore ZCFC-er (Koos Meijer), De ZCFC-er met de meeste lidmaatschapsjaren (72 jaar lid, Rinus Segveld) en de jongste ZCFC-telg (4 jaar, Boaz Kraaij, de (klein)zoon van Willem). De families Meijer, Segveld en Kraaij: ZCFC-ers in hart en nieren.

Vooraf hadden we bedacht dat de verbinding tussen jong en oud centraal moest komen te staan, niet wetende dat dit dan zo zou uitpakken. En om de oude Voltaire van repliek te dienen… de ‘oorzaak’ van dit toeval zit ‘m in het feit dat deze ZCFC-families door de jaren heen zeer nauw betrokken waren en nog steeds zijn. Wat dat betreft had de naam van het veldje ook “toeval bestaat niet’ kunnen zijn, maar dat bekt uiteraard niet lekker… :-)

Deze families zijn niet de enige. Veel, heel veel ZCFC-ers hebben de roots vanuit de familie meegekregen: pa of ma eerst als voetballer of vrijwilliger, vervolgens als trainer of bestuurder om vervolgens de jongere generaties op de velden te zien spelen. Sommige fladderen uit naar andere clubs, maar komen heel vaak ook weer terug. En nieuwe families sluiten aan. Allemaal met dezelfde gedachte: een bijdrage leveren om qua plezier en prestatie het maximale eruit te halen, samen, op het veld en daarbuiten. Iets om te koesteren als vereniging, iets dat je moet blijven zien en waarderen. En dat zagen we zaterdag. Trots om als voorzitter dit te mogen aankondigen.

Net zo bijzonder was de hulp van onze veteranen die de afgelopen weken hebben gezwoegd om het veldje aan te leggen. Bijzonder woord van dank ook aan Mario Kooi en Martin Tucci die de drijvende krachten achter het geheel waren. Martin met het idee en de uitvoering, Mario met zijn kennis, expertise, uitvoering en shovel.

Het veldje is mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van het Schipholfonds zoals eerder bekend gemaakt. Nogmaals dank!