Een zonovergoten nazomerse zaterdag bij ZCFC, een mooiere start van de competitie is bijna niet voor te stellen. Na een (te) lange zomerstop rolde de bal weer over de velden van Zet. Het sportcomplex ligt er zeer fraai bij, veel dank aan de heren van de mopperploeg die tijdens de zomerstop weer allerlei klussen hebben verricht. Het was gezellig druk op de vereniging met een mooi aantal overwinningen tijdens de eerste bekerwedstrijden van o.a. de JO 11-1, JO 13-1, JO 17-1, het 6e, het 4e, VR 1 en ons G-team op jawel, Only Friends (zeer knap gedaan mannen!). De JO17-1 stond helaas voor een dichte kantine-deur voor hun wedstrijd bij WSV ’30, maar geen nood: het mobiele koffieapparaat uit de bus van Frank deed wonderen voor de ouders, geweldig! A.s. dinsdag speelt ZCFC 1 zijn eerste bekerwedstrijd, kom vooral even kijken.

Een paar zaken die ‘nieuw’ zijn binnen de club:

  • Alle informatie over de wedstrijden, kleedkamerindelingen is niet alleen te vinden in de voetbal.nl app, maar nu ook via de TV schermen in de kantine. Voor diegene die de voetbal.nl app nog niet op hun telefoon hebben gezet: doe dit vooral!
  • Een nieuwe en iets fellere kleur oranje van onze shirts: Zoals eerder bekendgemaakt zijn we van start gegaan met het merk Uhlsport als kledingleverancier. Inmiddels spelen onze VR 1, JO19 en het 4e in deze nieuwe feloranje shirts. A.s. maandag zal het bestuur het voorstel aan de leden voorleggen voor het op te richten kledingfonds, wellicht dat alle andere teams daarna snel zullen volgen (https://zcfc.nl/algemene-ledenvergadering-2-september-19-30-uur-o-a-voorstel-kledingfonds/).
  • Nieuwe KNVB spelregels, lees meer op: https://zcfc.nl/dit-zijn-de-nieuwe-spelregels-in-het-seizoen-2019-20/
  • Nieuwe trainingstijden/schema: ZCFC groeit en dat is goed om te zien, die groei zorgt er alleen wel voor dat we iets  meer aanpassingen moeten doen om iedereen te kunnen laten trainen. Kijk voor het laatste schema op: https://zcfc.nl/voetbalvereniging-zcfc-zaandam-2-2-2/trainingsschema/
  • Nieuw bestuurs- en bardienstschema: uiteraard is of zal iedereen via de mail ook op de hoogte gebracht worden wanneer je terrein of bardienst moet vervullen, maar het complete schema is hier alvast te bekijken: https://zcfc.nl/vereniging/barschema-seizoen-2019_2020/
  • Een aantal nieuwe sponsoren voor diverse teams (later hierover meer), maar zijn blij met Klaas Vis als kledingsponsor voor onze VR 1!