Corona2021-11-17T10:13:36+01:00

Corona maatregelen en ZCFC

Vanuit de vereniging doen we er alles aan gedaan om veilig en verantwoord te kunnen sporten bij ZCFC. Een hele klus, maar zeer veel dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Lees voor je bezoek aan het Sportcomplex van ZCFC de informatie alsjeblieft daarom goed door:

Per zaterdag 13 november 18.00 uur gelden er nieuwe corona-maatregelen op het sportcomplex van ZCFC:

  • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen blijven voetballen, dit verandert niet.
  • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders (uit spelende clubs).
  • Horecagelegenheden moeten om 20.00 uur gesloten zijn. De kantine is daardoor op doordeweekse dagen dicht (trainingen, 7×7 toernooi)
  • Bij bezoek aan kantine of terras of hal zal er worden gecontroleerd op het Corona Toegangsbewijs (CTB) plaatsvinden. Na controle ontvang je -net als bij een evenement- een polsbandje. Dit om te voorkomen dat als je de kantine uitloopt en daarna weer inloopt, opnieuw de controle moet ondergaan.. NB: Toeschouwers en sporters zullen niet op het CTB gecontroleerd worden.
  • De kleedkamers zijn gesloten voor alle spelers van 18 jaar en ouder. Kom dus omgekleed in je sporttenue naar ZCFC. Het is voor de club niet mogelijk aan de handhavingsmaatregelen te kunnen voldoen/voor iedere kleedkamerunit een controleur neer te zetten. Kom dus omgekleed naar de club.
  • Basis regels: Heb je klachten, blijf thuis en laat je testen, ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. 1,5 meter is een veilige afstand. Schud geen handen. Was vaak en goed je handen. Hoest en nies in je elleboog.

Er is bewust gekozen voor deze insteek zodat we het complex toegankelijk houden. Er zijn wel een paar basisafspraken die wij hierin met elkaar maken:

  • Behandel elkaar met respect voor elkaars positie: Sommigen zullen nog afstand willen houden, anderen juist niet. Respecteer dat.
  • We doen dan ook een beroep op de bezoekende ploegen en onze eigen leden een mening of discussie over de maatregelen achterwege te laten en zeker niet aan te gaan met de vrijwilligers die de controle moeten gaan houden. Onze insteek is de club voor iedereen toegankelijk en veilig te houden. Voer de discussie vooral op die plekken waar deze wel impact heeft, maar dat is niet op de voetbalvereniging of met onze vrijwilligers. We snappen de frustratie, maar wij zullen absoluut niet tolereren dat vrijwilligers aan die frustratie worden blootgesteld. Ook zij hebben hetzelfde belang: de club draaiende houden voor iedereen.

Alvast dank voor de medewerking!

Corona

Ga naar de bovenkant