Euforie in de bescheiden aanwezige media en bij de supporters: ZCFC vindt de weg omhoog, en gaat voor de tweede periodetitel. Na de 0-5 nederlaag tegen Kadoelen is deze euforie weg, en staan we weer met beide benen op de grond. ZCFC had een complete off-day. Het was zo gretig dat de aanvallen slecht liepen waardoor er gaten in de verdediging vielen en het goed op de counter spelend Kadoelen maakte daar gretig gebruik van.  Voor de rust was het al 0-3 en ZCFC was niet de mindere, maar liep met open ogen in de val.

De trainer had na de verrassende overwinning tegen koploper OFC  gekozen voor de zelfde opstelling: Remco van Dijk op doel, achter Jasper Breedijk, Chris Visser, Maurits Groenhoff, en Bryan van Luijken, en midden Hein Koster, Björn Keetbaas, en Nick Bos, en voor Bruce Harrems (voor rust al vervangen door Jens Winkel), Ruben Wooldrik en Marijn Esman.

Na rust probeerde ZCFC met man en macht de bakens te verzetten. Het schepte in het begin veel corners, kreeg prachtige kopkansen maar zonder succes. Na rust had onze trainer nog een klinkende verrassing: de 35-jarige voormalig eerste elftalspeler Joram Ootjers, vooral te bewonderen in ons 3e team, viel in, maar ook hij kon met zijn technische vaardigheden het verschil niet maken. Geen enkel echt goede kans wist ZCFC nog te scheppen, het werd 0-4 en toen viel het moreel bij Zet weg. En dan wordt het dus 0-5. Wat een verschil met de overwinningen hiervoor!  De grote nederlaag maakt de mogelijkheid om een tweede periode te winnen, niet echt realistisch meer. Maar volgende week wacht Hellas Sport. Wie weet of dan ZCFC de opgaande lijn weer inzet!