Deze week, 50 jaar geleden speelde KMVZ tegen ZCFC: hieronder het historische verslag uit de Typhoon.

AMSTERDAM. Even triest als het mistige en druilerige weer was de wedstrijd tussen KMVZ en ZCFC. Dat hier de koploper en de lantaarndrager van deze afdeling aan het voetballen waren was nauwelijks waarneembaar.

Er moet gezegd worden , dat de KMVZ-ers de buitenspelval  goed toepasten en de ZCFC-aanvallers steeds weer in dit valletje lieten lopen. Als toeschouwer is dan de Aardigheid  dan gauw van zo’n wedstrijd af als elke aanval teniet wordt gedaan door het bekende fluitje. De enkele malen dat een ZCFC-er kon doorbreken waren te tellenen even zovele malen werden de hieruit verkregen kansen gemist. Clerc schoot twee maal tegen de doelman van KMVZ aan en trapte over de bal heen toen Jan Duyvis deze op maat voortrok.DE KMVZ aanvallen hadden ook niet veel om het lijf maar enkele minuten voor het einde van de eerste helft ontstond toch nog een paniekerige situatie voor het ZCFC doel was nauwelijks waarneembaar.

Strafschop

Op de rand van het strafschopgebied beging een ZCFC-verdediger een overtreding. Het bekende “muurtje” werd opgetrokken en toen wilde de robuuste KMVZ-er Toon Bosschieter zich tussen het muurtje opstellen. Toen hij aan kwam lopen liep hij zonder pardon Kees Krom tegen de grond. De goedhartige scheidsrechter Mulder berispte slechts. Maar toen de vrije trap genomen werd constateerde de scheidsrechter een overtreding vanéén der ZCFC-ers tegen Bosschieter. Hiervoor kende hij een penalty toe, onder hevige protesten van de ZCFC-ers. De KMVZ-er Aad Vos nam de 11-meter-schop en had het voornemen de bal in de uiterste hoek te schieten maar zijn schot ketste tegen de paal. In de tweede helft wist ZCFC na een kwartier spelen een voorsprong te nemen. Rob Meyer kreeg de bal op rechts toegespeeld.. Hij twijfelde eerst of hij wel of niet buitenspel stond maar toen de scheidsrechter hiervoor niet floot Nam hij de bal mee en trok deze vanaf de hoekvlag mooi voor, juist op het hoofd van Joop Clerc. Deze kopte in en de stand was 0-1 voor ZCFC. KMVZ protesteerde en de grensrechter gooide z’n vlaggetje in het veld. Scheidrechter Mulder kende het doelpunt toe. ZCFC kwam het laatste kwartier nog wel inde verdrukking, door enkele gevaarlijke KMVZ-aanvallen. Stronks redde eenmaal met een ferme stomp met de vuist en Boorsma bracht redding op de doellijn. ZCFC kan deze wedstrijd snel vergeten en gaat het nieuwe jaar als koploper van de afdeling in.