Het was deze middag een boeiend voetbalgevecht waarbij ZCFC goed combinerend veelal de aanval koos, strijdvaardig was, en de overwinning misschien wel verdiende. Al kreeg, zeker op het laatst, tegenstander Buiksloot nog goede kansen. Buiksloot heeft een totaal ander team dan vorig jaar, een team met technisch vaardige spelers.

Zo stond een opmerkelijke keeper in het doel: Serge van den Ban, ooit keeper in het betaald voetbal, 3 jaar lang keeperstrainer bij Arsenal, nu keeperstrainer bij RKC, een doelman met een buikje, maar hij zorgde dat Buiksloot de nul hield. Buiksloot, een fusieclub van ooit bekende voetbalverenigingen in Amsterdam Noord, nl.  DWV en de Volewijckers, heeft naar wij vernamen hoge ambities: met steun van coryfeeën als de bekende trainers Andries Jonker, belangstellend aanwezig deze middag, en ja zeker, Co Adriaanse, wil het oprukken naar het betaalde voetbal onder de naam de Volewijckers.

Deze ambitie was te merken aan de technische kwaliteiten van sommige spelers, al wacht het team nog steeds op de 1e overwinning. Een opmerkelijke gebeurtenis was het doelpunt in de 2e helft van Jesse na goed doorzetten van Jens, dat de scheidsrechter na ampele overweging afkeurde. Het scorebord stond een paar minuten op 1-0. De scheidsrechter wees al naar de middenstip, maar keurde het doelpunt af na protesten van de grensrechter van Buiksloot, die zich na afloop uitbundig liet huldigen omdat hij Buiksloot aan een punt had geholpen. Dat heb je nu eenmaal bij sommige clubgrensrechters. Maar ja, net als de omstreden penalty in de laatste minuut in de wedstrijd tegen Kadoelen: de scheids beslist, hoe opmerkelijk de beslissingen ook zijn. ZCFC speelde een goede pot, had, ondanks de goede tegenstand, meer verdiend en speelde met Remco van Dijk op doel, achter Chris Visser, Joël Silooy, Tom Cornelissen, Jacco Munscher, en midden Hein Koster, Miel Honig, Marouane el Ibrahimi, en voor Bruce Harrems, Jesse Knibbe en Jens Winkel. Na rust vielen Erno Vreugdenhil en Rutger de Vos nog in.

Volgende week HCSC uit!