Blauw Wit 4 uit, 5 september 2020

“Een vereniging heeft een bestuur. Het bestuur wordt vaak uit de leden gekozen en deze besturen vertegenwoordigen de vereniging (in en buiten rechte). Zij zijn belast met de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur bestaat ten minste uit een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.”

Verwarring kenmerkt de voorbereiding van onze eerste uitwedstrijd van dit seizoen. De dag voor de wedstrijd heerst er grote verdeeldheid, nu al… De competitie moet nota bene nog beginnen. De app staat nu al vol met “bestuur tegen de muur” en overal in Zaandam zie je mensen met gele hesjes de straten opgaan. (Of Dani deze graag bij de materialen-commisie in kan leveren, met trainen kunnen we deze beter gebruiken.)

Wat is er aan de hand? 13:30 of 13:45 verzamelen en geruchten wie er nu wel of niet in het bestuur zitten. Rick, Bossie, Ruben en ondergetekende komen dus perfect op tijd aan om 13:45. Frans Bauer schalt door de ramen en er wordt niet eens moeite gedaan om het drugsafval te verstoppen. Dan weet je dat je goed zit, Blauw Wit. Prachtig dat kamp.

Zaterdag is geen zaterdag als je Dorrel niet 4 keer verlekkerd langs de dameskleedkamers ziet lopen. Je weet dat dit de mooiste dag van de week is, als je een uur later een zwangerschapstest in de sloot ziet liggen. Je zal je witte voetbalschoenen, maar in de wilgen hebben gehangen. Of nog erger nog aan je racefiets.

We mogen maar liefst drie nieuwe spelers verwelkomen vandaag. Joni, Mark (Teeuwen) en Ruben (keeeeper) welkom bij het leukste team. De laatste keer dat we een vaste keeper hadden, konden we nog samen douchen, was de aarde nog plat en speelde Herman nog mee. Dus er is voor een speciaal cadeau gezorgd, een waar keeperstenue. Wacht maar Ruben, in de winter ben je er blij mee. Misschien nog een kleine handleiding, hoe je dit het beste aantrekt.

Terwijl Blauw Wit meer pionnen op het veld zet, dan Ligtie en Stef in hun hele carrière bij elkaar hebben gezien, pakken wij het een stuk proffesioneler aan. Rood masker, wapperende cape…. Dan sta je dus meteen als 1-0 voor, dank je wel Jorick. Je zag ze kijken, dit moeten wij ook hebben!

Een nieuwe keeper vraagt om testen. Wie is de mol begint die avond en dus laat het verdacht maken maar alvast beginnen. De ballen worden lekker had en soms op kruishoogte teruggespeeld. Met een prachtige assist van “Tikkie terug Jaap Rick” als
hoogtepunt. Wel gevolgd door een prachtig debuut van Mark Teeuwen. Een panna en een prachtige rush over het veld. Bossie draait helaas net niet snel genoeg.

Blauw Wit is een klein beetje beter, maar wij bieden strijd. Ligtie zet zelfs een aantal keer druk als we de bal teruggeven aan de tegenstander. (Of hij wilt gewoon heel graag in het wedstrijdverslag komen.) We gaan met een geflatteerde 2-0 achterstand de rust in. Uiteraard geheel Covid-19 proof verdeeld over meerdere kleedkamers. We hebben nog goed verzet getoond, maar deze jongens zijn al begonnen met trainen toen Corona nog alleen in flesjes verkocht werd.

We lijken op 3-0 achter te komen direct na rust, maar die wordt vakkundig afgevlagd. Hoogtepunt van de tweede helft is toch wel Kris, de taalpolitie. Totaal uit het veld geslagen Blauw Wit door de briljante verbetering “het is zij en niet hun”. We zetten onze schouders er verder onder. Iets te letterlijk, na de wedstrijden hebben drie man een schouderblessure. Het had eigenlijk alle kanten op kunnen vallen, maar het werd 4-0 voor Blauw Wit. Jammer van die koude natte tot aan je knieën in de modder donderdagavond wedstrijd in Wieringermeer. Die nu een stapje verder weg lijkt in de beker. Samengevat veel inzet en heel blij met alle debutanten.

Niet douchen, maar wel heerlijk veel koud bier (Hoe krijg je dat zo koud mee Bizot?) en gezelligheid aan de slootkant van het kamp. En stemmen natuurlijk. Man of the match geheel terecht Man of the match, keurig debuut, geen fouten gemaakt en Rick, Lul van de week. Had waarschijnlijk iets met die assist te maken.