Afgelopen vrijdag hebben de Zaanse voetbalvoorzitters de digitale koppen bij elkaar gestoken, aanleiding uiteraard het heugelijke feit dat er binnenkort weer een balletje mag worden getrapt door de jeugd, dit vraagt alleen wat tijd. Hieronder het gezamenlijke bericht namens de Zaanse voetbalclubs:

“Wij vragen uw geduld. In de persconferentie van 21 april j.l. heeft het kabinet aangegeven dat vanaf 29 april de maatregelen worden versoepeld, die het sporten weer mogelijk zal maken voor kinderen t/m 18 jaar. Om deze landelijke maatregelen lokaal vorm te geven wordt er door Gemeente Zaanstad momenteel hard gewerkt aan een protocol dat het mogelijk moet maken om sportclubs verantwoord op te laten starten en waarmee de veiligheidsregio kan handhaven op de gemaakte afspraken. Daarnaast moet de noodverordening nog worden aangepast.

Alle sportaanbieders moeten bij de gemeente een plan indienen die wordt getoetst aan dit gemeentelijk protocol. Om geen vertraging op te lopen hebben de Zaanse voetbalverenigingen op voorhand een gezamenlijk plan opgesteld en ingediend bij de gemeente. Na goedkeuring van dit plan kunnen de voetbalverenigingen individueel besluiten om de voetbaltrainingen wel of niet te hervatten.

Bovenstaand proces zal zeker niet afgerond zijn op 29 april, het is dus onmogelijk om op deze datum de trainingen te hervatten. Later deze week kan waarschijnlijk meer duidelijkheid worden gegeven over een eventuele startdatum van de trainingen, tot die tijd vragen wij uw geduld en begrip.”

Nog even geduld dus.

Zoom, Zoom, Zoom*
Eerder die avond had het eigen bestuur ook al even digitaal overleg en gelijk met de videoconference met de Zaanse voorzitters, kwamen de trainers, onze technisch manager Ron en het jeugdbestuur ook digitaal bij elkaar. Zoom, Zoom, Zoom, drukte alom en alles om het straks mogelijk te maken om verantwoord en met veel plezier straks weer te kunnen ballen. Tussendoor onderling contact via Whatsapp om de laatste stand van zaken te bespreken.

Echt heel bijzonder om te horen en zien dat iedereen 300% klaar staat om de jeugd weer aan de slag te kunnen laten gaan. Als geen ander beseft iedereen hoe belangrijk het is om de jeugd weer iets aan te bieden, stoom te laten afblazen, teamgenootjes die elkaar weer te kunnen zien en spreken. Diep respect voor onze trainers die dat straks weer mogelijk gaan maken, echt top! Wat een bijzonder mooi cluppie hebben we toch. Nog even geduld dus, maar iedereen doet er alles aan om snel weer aan de slag te kunnen gaan. Naar verwachting later in de week van de 29ste meer nieuws over het hervatten van de trainingen voor de jeugd.

Namens het bestuur,

Dirks Slootweg en Martijn Jonker

* Voor de leden die dit woordgrapje niet kunnen plaatsen: Nee, geen ‘Maja de Bij’-bijeenkomsten, maar Zoom is de naam van het applicatie die wij gebruiken voor videoconferencing en voor de jeugdleden die het plaatje bij de tekst niet begrijpen: zo zag TV eruit als er nog geen uitzending was gestart (streaming bestond nog niet….)