Er zijn van die momenten dat alles bij elkaar komt en je als club volmondig ‘Ja’ wilt schreeuwen om iets te ondersteunen. Dit is zo’n moment. Helaas zijn ook binnen onze club een aantal getroffen door Alvleesklierkanker. De impact die dit heeft bij patiënten, familie en vrienden is enorm. Al eerder heeft om die reden het Veteranenteam meerdere inzamelingsacties gehouden en spelen zij met het logo van Support Casper op de shirts. Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en financiert baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Onze eigen André de Boorder (eigenaar van ADB Hout) heeft besloten een bijzondere actie te gaan starten: Het aanbieden van zeer fraaie kunststof buitenbankjes met een Support Casper logo. Van ieder verkocht bankje gaat 200 euro naar Support Casper. Het hele persbericht is hieronder te lezen. De bankjes zijn standaard Oranje/Zwart (de Support Casper en ZCFC kleuren!), maar ook verkrijgbaar in andere kleuren. Ideaal voor verenigingen of bedrijven die straks -zodra het weer kan- hun bezoekers zitcomfort willen geven en tegelijkertijd ook een goed doel willen ondersteunen. Meer informatie is te vinden op www.bijcasperopdebank.nl

Vanuit ZCFC helpen wij uiteraard graag. Via de social kanalen zullen wij de actie ondersteunen en waarderen het enorm als je dit ook binnen je eigen netwerk wilt delen. Alle beetjes helpen. Ook op ons nieuwe buitenterras zullen deze bankjes (in onze clubkleuren) te bewonderen zijn. Afgelopen zaterdag hebben wij de gastheer mogen zijn van de start van deze actie. André de Boorder heeft afgelopen zaterdag de aftrap gegeven, samen met Sjoerd Zwanenburg (directeur Support Casper) en Marlies Koster (Acties en Algemene Zaken). Uiteraard waren namens onze veteranen Lex Segveld en Martin Tucci aanwezig.

 

Dus ben je voor je eigen vereniging of bedrijf op zoek voor naar een nieuwe buitenbank en wil je Support Casper graag ondersteunen? Doe moet ons mee en ga samen met ons bij Casper op de bank! Delen van dit bericht is sowieso top!

Het hele persbericht van André is hieronder te lezen. Noot voor de pers: de foto’s zijn in hoge resolutie beschikbaar, stuur hiervoor een foto naar voorzitter@zcfc.nl

********** PERSBERICHT ********** 

ADB Hout gevestigd te Zaandam  ZET ZICH IN VOOR SUPPORT CASPER

Zaandam, 30 maart 2021

ADB Hout leverancier van houtproducten en straatmeubilair uit Zaandam zet zich vol overgave in voor Support Casper. Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en financiert baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker. Alvleesklierkanker is nog steeds één van de dodelijkste vormen van kanker. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste vorm van kanker. Jaarlijks krijgen 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. 93% van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er 8 mensen aan deze verwoestende ziekte. Kijk op www.supportcasper.nl voor meer informatie.

André de Boorder, eigenaar van ADB hout probeert via de verkoop van oranje/zwarte kunststof banken binnen het eigen netwerk van leveranciers en klanten zoveel mogelijk geld in te zamelen voor betere behandelmethoden van alvleesklierkanker en betere leefomstandigheden voor patiënten die geconfronteerd worden met deze dodelijke vorm van kanker. “Uit directe omgeving weet ik wat deze slecht te behandelen en dodelijke vorm van kanker teweeg brengt bij patiënten, familie en vrienden”.

Zaterdag 27 maart 2021 zijn de eerste 2 oranje banken aangeboden worden bij voetbalvereniging ZCFC en start officieel de actie. Ook aanwezig zijn bestuursleden van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker en het bestuur van ZCFC die de actie zal ondersteunen. Van iedere verkochte bank gaat netto euro 200,00 naar dit zo noodzakelijk onderzoek. Ter ondersteuning van deze actie is een speciale website ontwikkeld www.bijcasperopdebank.nl. Via Social media zal ADB Hout  samen met Support Casper proberen zoveel mogelijk mensen te bereiken en zij hopen dat deze actie veelvuldig gedeeld gaat worden binnen ieders eigen netwerk en er veel geld opgehaald wordt.

Wat doet Support Casper precies?
Support Casper is de campagne van de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie. Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.

Over Support Casper
Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen laag. Professor Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €11 miljoen gedoneerd, waarmee zo’n 20 wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.

 

**********