Wij zijn druk in de voorbereidingen om straks voor de jeugd de trainingen weer mogelijk te maken. Hoe e.e.a. gaat lopen voor de andere teams is nog onduidelijk, maar zodra er iets mogelijk is, willen we dat als club snel kunnen delen met de spelers. We gebruiken daarvoor Facebook, de ZCFC website, twitter en Instagram, maar iedere kanaal heeft de nodige beperkingen. Een ding is wel zeker, we moeten als club flexibel kunnen inspringen op de veranderingen.

Daarom het dringende verzoek voor die spelers of ouders met een mobiele telefoon: installeer de voetbal.nl app als je dat nog niet gedaan hebt. Ongeveer 60% van de ZCFC gebruikt de app. Als vereniging willen wij deze app gaan inzetten om bijvoorbeeld (gewijzigde) trainingstijden, korte mededelingen of in de toekomst wedstrijd gerelateerde zaken met jullie te kunnen delen. Per team als dat nodig is, en dat kan via deze app.

Download hem nu -als je dat nog niet gedaan hebt- en stel je account in met het e-mailadres waarmee je bij ZCFC bent ingeschreven in de ledenadministratie. Op deze wijze krijg je relevante informatie over bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen of trainingstijden van ZCFC.

NB: registreer de app met je e-mailadres dat je gebruikt hebt bij aanmelding als lid bij ZCFC (en daarmee de KNVB). Via een ander e-mailadres werkt de app niet goed.

Hoe weet ik met welk e-mailadres ik bekend ben bij ZCFC?
Het adres waarop je doorgaans de mailtjes van ZCFC ontvangt is het adres waarmee je bij ZCFC bekend bent. Mocht je hier niet uitkomen, stuur dan even een mail naar voorzitter@zcfc.nl

Account instellen;
Als je de voetbal.nl app gaat installeren zal er gevraagd worden om je te registreren of in te loggen. De volgende situaties kunnen zich voordoen.

  1. Je hebt al een account van Voetbal.nl. Je kunt inloggen met je bestaande account. Bij het inloggen wordt er wel gevraagd om het e-mailadres opnieuw te koppelen. Zorg dus dat je het e-mailadres gebruikt waarmee je bij ZCFC in de ledenadministratie bekend bent.
  2. Je hebt nog geen account. Via registreren kun je een nieuw account aanmaken. Zorg er wederom voor dat je een e-mailadres gebruikt waarmee je bij ZCFC bekend bent.
  3. Je hebt een bestaand account bij Voetbal.nl waarvan je de inloggegevens niet meer weet en daarmee het aanmaken van een nieuw account belemmert. Neem even contact op via voorzitter@zcfc.nl
  4. Je hebt al een account aangemaakt via de wedstrijdzaken app. Je kunt dit account gewoon gebruiken om in te loggen in de Voetbal.nl app. De koppeling is reeds gelegd.

Meerdere kinderen bij ZCFC?
Heb je meerdere kinderen bij ZCFC en is je e-mailadres gekoppeld aan meerdere leden van ZCFC? Geen probleem! Bij het inloggen in de app wordt er gevraagd voor welk kind je wilt inloggen. Op deze manier krijg je alle relevante teaminformatie voor dit kind te zien. Switchen naar een ander kind kan door in het menu te kiezen voor “wisselen van persoon”.

Digitale pasfoto
In de Voetbal.nl app, website en in de KNVB wedstrijdzaken app wordt gebruik gemaakt van profielfoto’s. Door het plaatsen van je foto in de voetbal.nl app wordt deze tevens zichtbaar op jouw digitale spelerspas. Deze digitale spelerspas bevindt zich in de KNVB wedstrijdzaken app net als het digitale wedstrijd formulier.

Digitale pasfoto wat is het belang hiervan?
Dit is verplicht vanaf teams vanaf JO13.  Jouw foto wordt zichtbaar op de digitale spelerspas die (in veel gevallen) wordt gecontroleerd door de scheidsrechter voor de aanvang van een wedstrijd. Zorg voor een actuele nette foto, een pasfoto waarop je hoofd/gezicht duidelijk zichtbaar is. Geen foto, geen actuele nette foto, op je digitale spelerspas betekent dat je niet mag deelnemen aan de wedstrijd!
Dit is de verantwoordelijkheid van de speler zelf!

Hoe wijzig je een foto in de Voetbal.nl app?
Zodra je je pasfoto wil wijzigen, ga je in de Voetbal.nl app naar ‘Instellingen’ en daar kies je voor ‘Mijn persoonsgegevens’. Klik vervolgens op je pasfoto zodat je een nieuwe kunt toevoegen.  Besef wel dat de foto die je toevoegt in Voetbal.nl, ook daadwerkelijk je spelerspasfoto is voor je spelerspas. Grappige of onduidelijke foto’s zijn niet toegestaan. De scheidsrechter zal jou in de toekomst, aan de hand van deze foto, moeten kunnen herkennen op het veld.